Mobilni magazin dodelio nagrade

Snezana Rosic HTC i Marko Tanaskovic Milica Pantovic Mobilni magazin7 Nakon preko 100 testiranih telefona u 2010. godini, Mobilni magazin, proglasio je najbolje mobilne telefone. Godinu za nama su obeležili pametni telefoni sa velikim ekranima osetljivim na dodir. Mobilni operativni sistemi su nastavili sa povećanjem u ukupnom udelu na tržištu.

U Srbiji je i dalje najpopularniji Android operativni sistem, zatim slede Symbian, Windows i ovogodišnji novitet Samsung-ova bada. Tokom godine Google je izdavao nove verzije Android OS-a, kod su Symbian i Windows izašli krajem godine u potpuno novim verzijama – Symbian^3 i Windows Phone 7.

Primetno je i dalje povećanje dimenzija telefona, jer korisnici žele da preko svog mobilnog uređaja pristupaju internetu, gledaju video sadržaje, kao i da imaju što veći komfor u „kancelarijskom“ radu. Novi modeli takođe imaju sve bolje i foto module, pa je tako nekoliko proizvođača prikazalo telefone koji mogu fotografisati u rezoluciji od čak 12 megapiksela i snimati video materijal u HD kvalitetu.

Mobilni magazin je ove godine proglasio najbolje telefone u devet kategorija. Takođe, izabran je i gedžet godine, kao i najbolji tech.life brend. Kompanija Samsung je osvojila tri nagrade, a imala je još dvoje finalista u izboru Mobilnog magazina. Finska Nokia je takođe osvojila tri priznanja, dok je HTC osvojio dve nagrade uz troje finalista. LG, Sony Ericsson i Apple su osvojili po jednu nagradu.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Proglašenje najboljih je održano u kafeu „Red Queen“ pred predstavnicima nagrađenih kompanija i novinarima domaćih medijskih kuća.

Prema mišljenju Mobilnog magazina, najbolji telefon godine je HTC Desire – model koji je svakako obeležio ovu godinu. Tajvanska kompanija je cele godine predstavljala kvalitetne uređaje, a model Desire je ostavio najjači utisak. Skladan dizajn i dimenzije, kao i kvalitetan ekran osetljiv na dodir su uklopljeni sa odličnim Android operativnim sistemom, čime je HTC Desire dobio najznačajnije priznanje Mobilnog magazina – „The Phone of the year 2010“.

Ove godine dodeljeno je i posebno priznanje – „Tech.life brand of the year 2010“, koje je otišlo u „ruke“ kompanije Samsung. Broj priznanja i finalista najbolje govore o ovoj kompaniji koja je na svim poljima potrošačke elektronike imala vrhunske uređaje.

Više o laureatima možete pročitati u novogodišnjem broju Mobilnog magazina, kao i na sajtu www.mobilnimagazin.com.

Facebook komentari: