ERP 2024

Monitor sa dva ekrana

PCPress.rs ImageKompanija EVGA je prepoznatljiva po svojoj ponudi na tržištu video karti, ali i matičnih ploča, koje se uglavnom baziraju na čipovima kompanije Nvidia i namenjene su high performance segmentu, odnosno entuzijastima, zaljubljenicima u računare i overklokoerima. Sada EVGA  pokušava da osvoji nova tržišta, odnosno uđe u sektore u kojima do sada nije bila prisutna, pre svega u korporativni sektor. To samo po sebi nije nikakva novost, pošto mnoge firme žele da privuku biznis korisnike, niti bi bilo potrebe da se tom potezu pridaje poseban značaj, da sama firma nije pristupila problematici na inovativan način. Konkretno, EVGA  nudi veoma zanimljiv uređaj, koji se po mnogo čemu razlikuje od rešenja koja smo imali prilike da vidimo u proteklim vremenima, iako je sam princip funkcionisanja naizgled vrlo jednostavan – i tim pre izaziva čuđenje kako se niko do sada nije dosetio da kreira nešto slično.

 

PCPress.rs ImageSada je EVGA ušao na tržište kompjuterskih monitora, namenjenih prevashodno biznis okruženjima. Kompanija je najavila novi LCD monitor sa dva ekrana, koji će se pojaviti pod tržišnom oznakom EVGA InterView. InterView ima dva 17-inčna ekrana, koji se mogu rotirati horizontalno, kao i oko svoje vertikalne ose. Svaki ekran ima radnu rezoluciju od 1440 x 900 tačaka, a između njih se nalazi i web kamera od 1,3 megapiksela. Monitori dele zajedničko postolje, ali se mogu obrtati za do 180 stepeni i na taj način opsluživati više korisnika, čak i na suprotnim stranama stola. Čak je moguće raditi na njemu koristeći dve tastature i dva miša, odnosno po jedan komplet periferija za rad na jednom ekranu. Na taj način je moguće deliti informacije. Podržana je mogućnost prikazivanja identične slike na oba monitora, ili "razvlačenje" slike sa ciljem da oba monitora rade sinhrono prikazujući delove iste slike.

 

 

PCPress.rs ImageIzmeđu ekrana se nalazi postolje koje funkcioniše i kao troportni USB hub. Svaki ekran ima veličinu tačke od 0.255 mm x 0.255 mm, kontrast od 500:1, kao i nivo osvetljenja od 220 CD/m2. U  kompaniji navode da je vreme odziva na svakom od monitora 8 milisekundi. Ukupna masa sistema iznosi oko devet kilograma. Koriste se DVI priključci, a cena EVGA  InterView sistema sa dva displeja iznosi 650 dolara. Sam proizvod je namenjen preduzećima, profesionalcima, za potrebe prezentacija, konferencije, finansijske stručnjake, konsultacije, kao i svim, kako navode u kompaniji EVGA, "kreativnim korisnicima koji su u stanju da iskoriste pogodnosti ovakvog sistema".
 

 

Izvor: Dailytech 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija