BIZIT plus

Motorola počinje sa prodajom Android TV-a

Izgleda da je postao trend da proizvođači telefona predstavljaju televizore zasnovane na Android-u. Tu praksu započeo je OnePlus, odmah nakon njega je usledio odgovor Xiaomi-ja, a sada stižu informacije i da im se pridružuje Motorola.

PCPress.rs Image

Ova kompanija je s tim ciljem napravila partnerstvo sa indijskim e-commerce sajtom FlipKart, što znači da će prvo pojavljivanje serije Motorola TV prijemnika biti upravo u ovoj državi. Televizori će biti zasnovani na IPS tehnologiji, sa veličinama ekrana od 32 do 65 inča, biće opremljeni Dolbi Vision i HDR 10 podrškom, a pokretaće ih Android 9.0. Uz sve modele će se isporučivati i bežični Android TV gamepad.

Modeli manjih dijagonala imaće 1080p ekrane, dok će modeli od 43 inča i veći posedovati 4K rezoluciju. Zna se da će posedovati Mali 450 GPU sa 2.25 GB RAM-a i 16 GB smeštajnog prostora. Audio podsistem bi trebao da obezbedi veoma kvalitetan zvuk, s obzirom da će televizori biti opremljeni sa 30W soundbar-om sa DTS Tru Sound i Dolby Audio tehnologijama.

Pročitajte i:  Da li je Motorola g24 power idealan budžetni telefon?

Ovi televizori će se na indijskom tržištu pojaviti 29. septembra sa rasponom cena od 200 USD (za model od 32 inča) do 910 USD (za najveći model od 65 inča). Još uvek nije poznato kada će biti dostupni na ostalim tržištima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: