BIZIT plus

Mreža mts treću godinu za redom najbolja u Srbiji po merenjima RATEL-a

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je i ove godine sprovela merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji i rezultati potvrđuju da je mts najbolja mobilna mreža treću godinu zaredom.

PCPress.rs Image

Uskoro 5G mreža

„Izgraditi, razvijati i održavati najbolju mobilnu mrežu u Srbiji nije naš ultimativni cilj, već sredstvo da korisnicima pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu. Činjenica da je naša mobilna mreža već tri godine uzastopno najbolja i to po merenjima RATEL-a,  jedine zvanične nacionalne  institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, jasno govori o našoj posvećenosti korisnicima i konstantnom ulaganju u modernizaciju infrastrukture. Zahvalio bih se svim kolegama na ovom zajedničkom uspehu, a korisnicima još jednom poručujem da nastave da uživaju koristeći naše usluge, a mi ćemo se truditi da i u budućnosti opravdamo njihovo poverenje“, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Kreditni aranžman koji je pre dva dana potpisan između Evropske investicione banke i Telekoma Srbija i koji podrazumeva investiranje 70 miliona evra za uvođenje 5G telekomunikacione mreže i proširenje postojeće 4G mreže širom Srbije značajno će uticati na dodatno unapređenje korisničkog iskustva putem implementacije infrastrukture poslednje generacije. Podrška EIB-a će omogućiti da 60% građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima.

Pročitajte i:  Korisnici 5G u Indiji troše 3,6 puta više podataka u poređenju sa korisnicima 4G

PCPress.rs Image

Benchmarking mobilnih mreža sproveden je tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine.

Facebook komentari: