BIZIT plus

msg global solutions i Netconomy formiraju joint venture: msgNetconomy

msgNetconomy će omogućiti kompaniji msg global solutions da proširi svoj pristup tržištu kada su u pitanju end-to-end rešenja osmišljena da pomognu korisnicima u procesu digitalne transformacije, podrže omni-channel strategije i poboljšaju korisničko iskustvo.

Netconomy2

 

msg global solutions, švajcarska kompanija koja na globalnom nivou obezbeđuje integrisane tehnologije i usluge finansijskom sektoru i Netconomy Software and Consulting GmbH, austrijska kompanija specijalizovana za uspešne implementacije omni-channel strategija i integraciju online kanala, sa posebnom primenom SAP hybris rešenja, sa zadovoljstvom objavljuju formiranje joint venture kompanije, msgNetconomy.

Formiranje kompanije msgNetconomy usledilo je nakon pregovora uprava obe kompanije koje su zajedno prepoznale sinergiju koju msg i Netconomy pružaju u oblasti digitalizacije i elektronske trgovine finansijskom sektoru. Sa sedištem u Beogradu, kompanija će pružati usluge na globalnom tržištu.

Jedan od ciljeva formiranja joint venture-a je pružanje usluga klijentima koji žele da poboljšaju efikasnost procesa digitalizacijom i poboljšanjem korisničkog iskustva kroz različite kanale. To podrazumeva osiguranja i kompanije drugih specijalizovanih tržišta koje se bave strateškom omni-channel transformacijom kako bi podržale sve veću uključenost i rasprostranjenost korisnika, jačanje brenda i smanjenje troškova. Obe kompanije, msg i Netconomy, su sertifikovani partneri hybris software-a, SAP-ove kompanije koja obezbeđuje tehnologiju za omni-channel rešenje za elektronsku trgovinu, a msgNetconomy će imati ulogu resursnog partnera koji će pružati usluge u vezane za korporativnu elektronsku trgovinu kroz različite kanale i softver za upravljanje sadržajem proizvoda.

Joint venture predstavlja korak kompanije msg u sklopu strategije većeg rasta: proširenja ponude svojih usluga i odgovaranja na zahteve tržišta kada su u pitanju transformativne tehnologije i end-to-end rešenja. Joint venture će omogućiti kompaniji msg da ojača postojeću poziciju u pružanju integrisanih softvera i usluga, istovremeno šireći svoju bazu klijenata sa fokusom na korisničko iskustvo, digitalizaciju procesa i nova digitalna poslovanja.

“Kroz venture msgNetconomy možemo da realizujemo svoju viziju i našim klijentima pružimo end-to-end osiguranje,” navodi Peter Umscheid, co-CEO kompanije msg global solutions. “Ovo ćemo moći da uradimo na isplativ način, koristeći naše poslovno i tehničko iskustvo. Ipak, nećemo biti ograničeni samo na osiguranje, s obzirom na to da postoji veliki broj specijalizovanih tržišta koja su u potrazi e-commerce rešenjima i omni-channel plaformom fokusiranom na korisnike. Ovo je zaista naš sledeći veliki korak za budućnost i način da našim klijentima predstavimo novi domen operativne izvrsnosti.”

Martin Barzuaner, CEO kompanije Netconomy, dodaje: “Netconomy se zalaže za kvalitet i pouzdanost kada je u pitanju digitalna transformacija za određene industrije kao što su veleprodaja, maloprodaja, telekomunikacije i potrošački proizvodi. Ujedinili smo snage sa partnerom od poverenja kako bismo uspešno služili klijente iz finansijskog sektora na globalnom nivou. Nastavićemo da prilagođavamo i povezujemo poslovne procese naših zajedničkih klijenata sa tehnologijama najvišeg nivoa i stvaramo online rešenja orijentisana na budućnost, koja će podići poslovanje naših klijenata na viši nivo.”

 

O kompaniji msg global solutions ag

msg global solutions pruža integrisane proizvode i rešenja finansijskom, osiguravajućem i reosiguravajućem sektoru u svim segmentima poslovanja, u svim regionima sveta. Naš tim eksperata koristi čitav spektar konsalting usluga i softverskih proizvoda kako bi omogućio velikim i srednjim klijentima uspešno poslovanje i IT strategije, uključujući digitalnu transformaciju. Poslujući sa 18 lokacija širom sveta i stalno rastući, msg global solutions pokriva globalno najveća tržišta osiguranja stručnošću i ekspertizom.

msg global solutions je deo msg-a, nezavisne, internacionalne grupe kompanija sa autonomnim regionalnim kompanijama i kancelarijama i preko 5.000 zaposlenih širom sveta.

Za više informacija o kompaniji msg global solutions, posetite www.msg-global.com.

O kompaniji Netconomy

Netconomy je vodeći integrator omnichannel rešenja i rešenja za digitalnu trgovinu, u potpunosti fokusiran na SAP hybris. Regionalni fokus kompanije Netconomy je nemačko govorno područje, a primarni fokus kada su upitanju industrije su maloprodaja, veleprodaja, potrošački proizvodi, telekomunikacije i saobraćajna industrija. Netconomy zapošljava preko 180 visokostručnih specijalista u 5 kancelarija u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Usluge koje pruža Netconomy obuhvataju projektovanje i strategiju rešenja, specifikaciju, implementaciju, korisničku podršku i web operacije. Kompanija ima partnerstvo sa hybris-om od 2003. i status Platinum hybris partnera. Netconomy je privatna kompanija.

Za više informacija o kompaniji Netconomy, posetite www.netconomy.net.

Facebook komentari: