mt:s modernizuje mobilnu mrežu

Telekom Srbija - Vladimir Lučić, Saša LekovićMobilna telefonija Srbije modernizovala je mrežu u Vojvodini, što će korisnicima pre svega omogućiti i do deset puta brže surfovanje mobilnim internetom. Unapređenje mrežne infrastrukture nastavlja se na čitavoj teritoriji Srbije, kako bi treća generacija mobilne mreže svuda dostigla maksimum kvaliteta i do sada najveće zabeležene brzine protoka interneta.

Novosađani su tako danas imali priliku da u mt:s poslovnici u „Spensu“ isprobaju performanse unapređene mreže, zajedno sa popularnim TV voditeljem Ivanom Ivanovićem, velikim poznavaocem mobilnih „gedžeta“ i poklonikom brzih komunikacija.

„Mobilna mreža mt:s sada je tehnički spremna da omogući najveće brzine koje su u ovom trenutku dostupne na mobilnim i tablet uređajima, a to je i do deset puta brži mobilni internet. Ovim unapređenjem postignuto je značajno povećanje performansi i velika efikasnost mreže u Vojvodini, izjavio je Saša Leković, direktor Direkcije za tehniku Telekoma Srbija navodeći da se radi na modernizaciji mreže u čitavoj Srbiji.

Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži prevazilaze čak i ADSL pristup i brzo i bez zastoja omogućavaju učitavanja audio i video klipova visoke rezolucije, preuzimanje aplikacija, upload fotografija i video materijala, kao i obavljanje najsloženijih, „multitasking“ zadataka na mobilnim uređajima.

Pročitajte i:  Borba sa 5G mitovima

„Ovo je osetno poboljšanje kvaliteta naše usluge, pre svega jer ćemo korisnicima ponuditi najbolje moguće uslove za pristup svim servisima zasnovanim na mobilnosti. Modernizovana mt:s mreža ide u susret budućnosti komunikacija koja počiva na Mobile TV, mobilnim plaćanjima, brzom informisanju i pristupu društvenim mrežama.“, izjavio je Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove.

High-Speed Packet Access (HSPA) je unapređena 3G mreža koja se još naziva i 3,5G, 3G+. Mobilna mreža mt:s podržava tzv. Dual Carrier (DC) – HSPA+ funkcionalnost, što do maksimuma povećavaju performanse i efikasnost mreže. Maksimalni teoretski korisnički protok interneta koji podržava mreža je do 42 Mb/s u download-u i 5.7 Mb/s u upload-u. Brzina prenosa od 42 Mb/s je ostvariva samo u idealnim uslovima odnosno kada se korisnik ne kreće, ima idealnu pokrivenost bazne stanice i pristup mreži sa najnovijih generacija telefona i tableta koji podržavaju maksimalnu brzinu. Korisnici mt:s će, i sa prosečnim brzinama, do deset puta brže moći da surfuju mobilnim internetom.

Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,