Mts premijerno predstavio 5G tehnologiju

Mesec i po dana nakon Svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni, mts je predstavio petu generaciju mobilnih mreža, čije će napredne karakteristike doneti značajan pomak u svetu digitalnih komunikacija. Prisutni na Beogradskom sajmu imali su priliku da vide revolucionarne mogućnosti 5G tehnologije, koja sa sobom donosi mobilnu Cloud robotiku, Internet znanja i 5G brzine.

PCPress.rs Image

Prezentacija nove tehnologije je prikazana u saradnji sa kompanijom Ericsson. Predstavljanju 5G mreže prisustvovali su generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, dok su  prezentacije karakteristika nove tehnologije održali izvršni direktor za tehniku kompanije Telekom Srbija Filip Banković i generalni menadžer kompanije Ericsson za Srbiju i Crnu Goru Antonio Pasarela.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk istakao je da mts uspešno prati ubrzani tehnološki razvoj. „Drago mi je da smo ponovo, kao kompanija, zaslužili epitet pokretača time što smo prvi doneli priču o novoj tehnologiji koja će svakako doprineti boljitku u komunikacijama, a posebno u pogledu brzine protoka podataka. Verujem da ćemo se za nekoliko godina, kada budemo prvi u Srbiji, puštali u komercijalnu upotrebu 5G mrežu, svi setiti današnjeg dana, kao trenutka kada smo imali prilike da prvi put „na delu“ svedočimo mogućnostima koje nam ova tehnologija pruža. Telekom Srbija ostaje opredeljen na unapređivanju svojih usluga kroz značajne investicije u nove tehnologije, istovremeno poslujući u skladu sa globalnim trendovima“, izjavio je Ćulibrk.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

PCPress.rs Image

Ova savremena tehnologija korisnicima će doneti mnogobrojne dobrobiti, a značajno će promeniti i različite grane industrije kao i čitavo društvo. 5G mreža doneće stabilnu brzinu prenosa podataka od preko 20Gbps zajedno sa prenosom video sadržaja veoma visoke rezolucije (4K), pa će korisnici i u ruralnim sredinama imati na raspolaganju kapacitete kakve danas isključivo pruža optička infrastruktura u gradovima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,