ePlaneta

Musk: Twitter ima rekordan broj novih korisnika

Mesec dana nakon što je završio preuzimanje Twitter-a, Elon Musk rekao je da su registracije novih korisnika na „rekordnom nivou svih vremena“. Musk je podelio slajd sa detaljima o trenutnom stanju Twitter-a i njegovoj viziji platforme.

PCPress.rs Image

Nema grafikona koji pruža uvid u finansije Twitter-a

Prema jednom od grafikona koje je Musk podelio, od 16. novembra, Twitter je dodao više od 2 miliona novih korisnika dnevno tokom poslednjih sedam dana. Musk je dodao da su dnevne prijave korisnika porasle za 66 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Musk je naveo i da je rekordno visok broj aktivnih minuta koje korisnici provedu na Twitter-u i da on iznosi gotovo osam milijardi minuta dnevno. To je porast od 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, Musk je pokazao grafikon na kojem je prikazano da se govor mržnje smanjio.

Čak i ako su podaci koje je Musk podelio tačni, ostaje pitanje šta oni tačno predstavljaju. Što se tiče grafikona za nivo govora mržnje u najboljem slučaju on predstavlja nepotpunu sliku situacije. Sitnim slovima stoji da podaci pokrivaju samo tvitove na engleskom. Takođe, prema izveštajima, Twitter je opozvao politiku ponašanja mržnje pošto se ona odnosi na ciljano uznemiravanje trans osoba.

Pročitajte i:  Elon Musk radi na razvoju xAI superkompjutera

Takođe, jednako su važni i podaci koje je Musk nije odlučio da podeli. Ni jedan grafikon ne pruža uvid u finansije Twitter-a. Prema izveštajima, Musk je nedavno rekao zaposlenima da kompanija gubi toliko novca da bankrot „nije isključen“. Najnoviji izveštaji navode da je Twitter izgubio 50 od svojih 100 najboljih oglašivača otkako je Musk preuzeo platformu.

Takođe, Musk je kao odgovor na tvit Jordan-a Peterson-a naveo da vidi „put Twittera koji premašuje milijardu korisnika mesečno u roku od 12 do 18 meseci“. Da bi postigao taj cilj Twitter mora drastično da poveća registracije novih korisnika.

Prema novim izveštjima, Twitter ima približno 450 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Musk: Twitter ima rekordan broj novih korisnika

  • 30. 11. 2022. at 08:33
    Permalink

    Ha, ha

Comments are closed.