Muzika i veštačka inteligencija: YouTube kanal za AI Death Metal

„Lažni bend“ Dadabots razvila su dva muzička tehnologa, a u želji da dokažu da neuralne mreže mogu da se bave kreativnim poslovima i prave razlike između muzičkih žanrova.

PCPress.rs Image

Tako Dadabots već meseca dana neprestano emituje AI muziku preko svog YouTube kanala, a sadržaji nastaju tako što neuralne mreže samostalno procenjuju kako bi death metal trebalo da zvuči. Tako softver ojačan deep learning sistemima stoji iza ovog lažnog benda, a neuralne mreže muzičke obrasce uče na osnovu velikih količina unetih podataka, kako bi mogle da predvide koji se muzički obrasci najčešće javljaju na određenim mestima.

Iako muzika ne zvuči potpuno „ljudski“, a najviše zbog toga što su vokali tek izobličeno deklamovanje nasumičnog teksta, neke instrumentalne sekvence su prilično uverljive, te često izvedene na način koji ljudski muzičari ne bi mogli lako da dostignu. Tako su instrumentali prilično uverljivi, a posebno onom delu publike koji nema „trenirano uho“, te kreatori benda planiraju da u numere ubuduće uključe i lažne interakcije sa publikom kako bi izvedbe postale još realnije.

Pročitajte i:  Humane: AI broš odgovara na sva vaša pitanja

Izvor: Motherboard

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,