PC Press Studio

Najbolji studenti iz cele Srbije na korak od titule Vip studenta

PCPress.rs ImageImena 20 stipendista pete generacije Vip studenata biće poznata do 23. marta

Vip mobile je proteklog vikenda na Srebrnom jezeru organizovao poslednji, finalni krug selekcije studenata, u okviru projekta stipendiranja „Budi Vip student”.  Za titulu 20 Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa državnih fakulteta poslovne, tehničke i IT orijentacije sa univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Tokom dva dana boravka na Srebrnom jezeru, 40 kandidata učestvovalo je u različitim kreativnim radionicama, interaktivnim igrama i rešavalo „studiju slučaja“. Zbirna prosečna ocena finalista tokom studija je 9,09, što svedoči o kvalitetu ovogodišnjih kandidata i težini zadatka da se izabere 20 najboljih.

Pravu erupciju ideja na Srebrnom jezeru pokrenule su brojne kreativne radionice, a glavni zadatak studenata u okviru velikog finala bio je da osmisle nove proizvode i usluge iz oblasti telekomunikacija. Članovi stručnog žirija, prof. dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu,  prof. dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Dejan Kastelic, član Upravnog odbora Vip mobile, pratili su kako budući Vip studenti reaguju i odgovaraju na različite poslovne izazove u domenu telekomunikacija. Posebno su pohvalili njihove sveže ideje o budućnosti mobilne telefonije i proizvodima i uslugama koje bi želeli da uvedu na domaće tržište.

Žiri će na osnovu rezultata u sve tri faze selekcije do 23. marta odabrati 20 stipendista. Imena pobednika konkursa „Budi Vip Student“ biće objavljena na sajtu www.jasamvip.rs.

Pobednike pete generacije Vip stipendista očekuju vredne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna seminara i predavanje stručnjaka Telekom Austrija Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Za titulu Vip studenata nadmetalo se 40 finalista sa odgovarajućih fakulteta četiri državna univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Studenti su došli sa Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta u Nišu, Prirodno matematičkog, Ekonomskog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Ove godine među finalistima su bili najbrojniji studenti Fakulteta organizacionih nauka, Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

Učesnici finalnog kruga uspešno su prošli prethodne dve faze selekcije. U prvom krugu, stručni žiri je odabrao kandidate na osnovu analize poslatog CV-ja (godina studija, prosečna ocena tokom studija, broj preostalih ispita, stipendije koje kandidat već poseduje, vannastavne aktivnosti i dosadašnje nagrade) i ocene odgovora na tri postavljena pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prošlo je 60 kandidata, koji su imali priliku da na individualnom intervjuu pokažu zbog čega svoju budućnost vide baš u IKT industriji, koliko su ambiciozni i energični, kao i koliki su im potencijal i želja za daljim učenjem i napredovanjem.

PCPress.rs ImageO projektu „Budi Vip student“

Projekat „Budi Vip student” pokrenut u novembru 2007. godine, posvećen je razvoju budućih stručnjaka u oblasti telekomunikacija u Srbiji. Program zvanično podržavaju Uprava za digitalnu agendu, državni univerziteti i fakulteti sa pravom učešća iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, kao i brojne studentske organizacije. Projekat „Budi Vip student” obezbeđuje studentima jedinstvenu sinergiju teoretskog i praktičnog znanja iz oblasti telekomunikacija, omogućava im uvid u ekspertize koju Vip mobile poseduje kao članica Telekom Austrija Grupe i istovremeno kreira visoko kvalifikovane mlade stručnjake koji naknadno mogu lako da se uključe u poslovne procese Vipa ili drugih kompanija u IKT industriji. Od 77 studenata koji su u prethodne četiri generacije nagrađeni stipendijama, njih 12 dobilo je posao u Vipu.

 

 

 

 

Izvor: Vip

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,