BIZIT plus

Najpiratizovanija zabava ikada? GoT

‘Posle samo par meseci od kada je postala rekorder u oblasti ilegalnog preuzimanja sadržaja, serija „Game Of Thrones“ je proglašena za najpiratizovaniji vid zabave ikada, prenosi „Wall Street Journal“.

game-of-throne

Kompanija „Semetric“ koja prati ilegalne aktivnosti onlajn medija, javlja da je finalna epizoda četvrtog serijala, na vrhuncu popularnosti činila polovinu svih ilegalnih preuzimanha sa torenta vezanih za televiziju. To je više od svih ilegalnih preuzimanja muzičkog sadržaja.

Podsećanja radi, kada je izašla finalna epizoda četvrtog serijala, u roku od 24 časa, ilegalno je preuzeta više od 2 miliona puta, a u narednim danima 7,5 miliona. Čak i danas postoji veliko interesovanje pa se ova serija dnevno preuzme sa torenta oko 300 hiljada puta.

Prethodni rekord je takođe držala jedna od epizoda „Game Of Thrones“ sa 1,5 preuzimanja u prvih 24 časa i 5,9 miliona u narednim danima.

Izvršni direktor kompanije „Time Warner“ Džef Bjuks, je izjavio da je držati rekord najpiratizovanije serije bolje nego dobiti nagradu EMI, jer je zbog povećane popularnosti veća šansa da će neko od „pirata“ postati pretplatnik HBO-a.

Pročitajte i:  Nintendo tuži kreatore Yuzu Switch emulatora za pirateriju

Inače, analitička grupa „Tru Optik“ je sastavila listu deset serija sa najvećim brojem ilegalnih skidanja, dok je lista dosta predvidljiva, treće mesto je privuklo pažnju, zato što se ta serija uopšte ne prikazuje na televiziji, u pitanju je Netflix-ova komedija/drama „Orange is the new black“. Ukupno broji više od 60 miliona skidanja.

Izvor:

time.com
bgr.com
torrentfreak.com

Facebook komentari: