BIZIT plus

Najveći svetski proizvođač satova – Apple

Apple je možda prodao manje iPhone uređaja nego što su analitičari očekivali u četvrtom kvartalu 2017, međutim kompanija je generisala prihod od 88,3 milijardi dolara i dobit od 3,89 dolara akcija, a deo tog novca dolazi od prodaje pametnih satova. Apple nije objavio zvanične brojke, međutim, prema izveštaju kompanije Canalys, isporučeno je osam miliona samo u četvrtom kvartalu, što je rekord za bilo koji nosivi predmet.

PCPress.rs Image

Prema podacima druge kompanije, IDC, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspešniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihovog prvog pojavljivanja na tržištu. Direktor za istraživanje u IDC-u, Francisco Jeronimo, navodi kako je Apple sa isporukama Apple Watch satova u poslednjem kvartalu prošle godine nadmašio ukupnu prodaju koju su zabeležili švajcarski proizvođači satova u istom periodu.

Prema podacima kompanije Canalys, Apple je tokom čitave 2017. godine isporučio između 17,4 i 18 miliona Apple Watch satova, što predstavlja rast od preko 50 odsto u odnosu na 12 miliona satova isporučenih tokom 2016. godine. Oko 48 odsto isporuka su činili najnoviji Apple Watch Series 3 modeli, a 52 odsto Apple Watch Series 2 ili stariji modeli. Što se tiče Series 3 modela, 13 odsto kupaca je odabralo LTE model, dok je 35 odsto kupaca odabralo osnovni model s GPS-om i Wi-Fi.

Pročitajte i:  Apple sklopivi iPhone je odložen za 2027. godinu

PCPress.rs Image

Izvor: wccftech

Facebook komentari: