ERP 2024

Napred razvoj preuzeo Energoprojekt holding

Vlasnik firme Napred razvoj sa povezanim firmama, Dobroslav Bojović, dao je ponudu za preuzimanje akcija Energoprojektom, koja je trajala od 10. jula i istekla je danas u podne 31. jula 2017. Napred razvoj je uspeo da prikupi nešto više od 15% akcija, koliko mu je bilo potrebno, da bi stekao većinski paket od 51% akcija.

PCPress.rs Image

“Za otkup akcija platiću 24 miliona evra i već sam dao ponudu za otkup akcija dva zavisna društva Energoprojekta, Entel i Garant, a pripremam ponudu za još dve zavisne firme, Opremu i Industriju”, rekao je Bojović agenciji Beta. On je istakao da će uskoro razgovarati sa zaposlenima u Energoprojektu i izneti im svoj plan poslovanja.”Cilj nam je da Energoprojekt postane bolji i veći”, rekao je Bojović.

Generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović je rekao da je Upravni sud odbacio zahteva za privremenu meru obustavljanja ponude za preuzimanje akcija te kompanije.

Država kao jedan od vlasnika nije prodala svoju imovinu. Zahtev je predat u Privrednom sudu, a predmet se nalazi u Apelacionom sudu.

Bojoviću je nedostajalo nešto više od 15% akcija da postane većinski vlasnik iznad 51 % Energoprojekta, jer Napred razvoj ranije kupio 24,5% akcija. Montivest propertis poseduje 5,17%, a firma Jopag 5,12 % akcija beogradske građevinske firme.

 

Izvori:Seebiz, N1

 

Facebook komentari: