BIZIT plus

Napredna Scrum edukacija za softverske inženjere

Tokom meseca novembra Puzzle Software će organizovati niz edukacija o agilnom razvoja softvera, koji su namenjeni kao softverskim inženjerima, tako i „project“ ili „product managera“-ima. Cilj ovih edukacija je da upoznaju, obuče i sertifikuju zainteresovane IT profesionalca sa osnovnim ili naprednim tehnikama Scrum-a, koji je bez sumnje najpopularnija Agilna metoda na svetu.pc press 15-10-2015

Pored standardnih kurseva za „Product Owner“-a i „Scrum Master“-a, Puzzle Software je ove godine rešio da ponudi nešto novo IT profesionalcima, Extended kurseve. To je niz edukacija i predavanja koja su namenjena kako onima koji su prvi put čuli za Scrum, tako i onima koji su već iskusni „developer“-i, te već godinama praktikuju agilni razvoj softvera.

Od naprednih kurseva posebno su se izdvojila dva, za koje trenutno vlada najveće interesovanje.  Agile Engineering Practices je namenjen softverskim inženjerima, a bavi se neophodnim tehnikama koje treba da budu inkorporirane unutar tima da bi razvoj, testiranje i integracija softvera protekli sa što je moguće manje problema.

PROČITAJ JOŠ: Agile Month: Novembar-mesec agilnog razvoja softvera

Pročitajte i:  Upoznajte Devina, prvog AI softverskog inženjera

Teme koje se obrađuju su „Continuous Integration“: kako, i na koji način, napisani deo koda integrisati i testirati. Detaljno se obrađuje odnos između kvaliteta i opcija softvera. Kao što dobro znamo, uprava uvek želi da softver podržava što je više mogućnosti, pa u određenim situacijama razvojni tim mora da im sugeriše čemu i kada dati prednost tokom razvoja. Još jedna od tema, koju mogu biti interesantne programerima, je definicija tehničkog duga (tehnical debt), i kako ga minimizovati.

Drugi kurs, „Agile Requirements + Agile Planning and Estimating Training“, traje dva dana i namenjen je kako programerima tako i poslovnim ljudima koji su na neki način povezani sa razvojem softvera. S’ obzirom na veliki broj tema, ovaj kurs je podeljen je na dve celine. Prvog dana se uči kako na pravi način predstaviti zahteve korisnika vašem timu (user stories), te koje sve kriterijume primeniti tokom njihove evaluacije. Drugi dan je posvećen nečemu bez čega ni jedan projekat ne može, a to je planiranje, samo na agilan način. Najveći deo pažnje biće posvećen temama kao što su „story points“, i na koji način tim može da proceni složenost zadataka.

Pročitajte i:  Upoznajte Devina, prvog AI softverskog inženjera

Svi kursevi koje Puzzle Software organizuje tokom Agile Montha- a, su izvedeni u saradnji sa Scrum Alliance, krovnom organizacijom za edukaciju po ovom sistemu.

Facebook komentari: