Top50 Glas publike

Netflix dodaje interaktivne igre na svoju platformu

Netflix se udružio sa Telltale Games, kako bi gejmerska kompanija neke od svojih igara do kraja 2018. godine mogla da objavi i na ovoj platformi.

PCPress.rs Image

Prva u nizu bi igara trebalo da bude serija Minecraft: Story Mode, koja prati novog junaka Jessa u pokušajima da spasi svet. Ako je verovati izveštajima, ovo iskustvo bi trebalo da se pojavi u pet delova, a Netflix verzija bi trebalo da dođe u obliku video fajlova koji će prihvatati komande sa bilo kojeg povezanog uređaja koji ima odgovarajuće tastere, koji omogućavaju usmeravanje kretanja junaka, te označavanje likova i predmeta. Format je u skladu sa Telltale igrama, koje uglavnom funkcionišu po principu „selektuj i klikni.“ Pored toga, Telltale razvija i igru Stranger Things, a za tradicionalne gejming platforme, pa bi možda i ona u nekom trenutku mogla da osvane na Netflix-u.

Minecraft: Story Mode se pojavio u oktobru 2015, pa, iako ostaje da se vidi kako će izgledati Netflix-ova verzija, čini se da platforma ima ambiciozne planove za agresivno širenje u smerovima koji inače nisu karakteristični za servise za emitovanje video sadržaja.

Pročitajte i:  Netflix se udružuje sa Nike Training Clubom da strimuje video zapise o vežbanju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,