Netflix dodaje interaktivne igre na svoju platformu

Netflix se udružio sa Telltale Games, kako bi gejmerska kompanija neke od svojih igara do kraja 2018. godine mogla da objavi i na ovoj platformi.

PCPress.rs Image

Prva u nizu bi igara trebalo da bude serija Minecraft: Story Mode, koja prati novog junaka Jessa u pokušajima da spasi svet. Ako je verovati izveštajima, ovo iskustvo bi trebalo da se pojavi u pet delova, a Netflix verzija bi trebalo da dođe u obliku video fajlova koji će prihvatati komande sa bilo kojeg povezanog uređaja koji ima odgovarajuće tastere, koji omogućavaju usmeravanje kretanja junaka, te označavanje likova i predmeta. Format je u skladu sa Telltale igrama, koje uglavnom funkcionišu po principu „selektuj i klikni.“ Pored toga, Telltale razvija i igru Stranger Things, a za tradicionalne gejming platforme, pa bi možda i ona u nekom trenutku mogla da osvane na Netflix-u.

Minecraft: Story Mode se pojavio u oktobru 2015, pa, iako ostaje da se vidi kako će izgledati Netflix-ova verzija, čini se da platforma ima ambiciozne planove za agresivno širenje u smerovima koji inače nisu karakteristični za servise za emitovanje video sadržaja.

Pročitajte i:  Netflix obustavlja reklame u Vijetnamu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,