ERP 2024

Netflix i deljenje lozinki: Plan koji propada

Još se u martu pisalo o tome da Netflix planira da stane na put deljenju naloga, a u to vreme je trećina korisnika svoje lozinke delila s drugima. Tri meseca kasnije ništa ne ide po planu.

PCPress.rs Image

Netflix je strategiju prvo počeo da primenjuje u Kostariki, Čileu i Peruu, a ideja je bila jednostavna ­­– vlasnicima se dodatno naplaćivalo u slučaju da su želeli da svojim nalozima priključe i druge korisnike koji ne žive u istom domaćinstvu. Suma nije bila velika – između dva i tri dolara, u zavisnosti od oblasti, što nije mnogo.

U zemljama u kojima se testira nova funkcija ipak nema značajnijeg napretka, između ostalog i zbog toga što korisnici u isto domaćinstvo ubrajaju sve članove porodice, čak i one koji ne dele kuće s njima. Zbog ove zabune su stigle brojne pritužbe, pa su se mnogi žalili da im se dodatna suma naplaćuje čak i kad nalog koriste članovi porodice.

PCPress.rs Image

Netflix pokušava da reši ovaj problem, što ne znači da će biti poslednji, posebno ako se ima u vidu da zabrana deljenja lozinki još uvek nije stigla do svih.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,