ERP 2024

Netflix i Disney: Prednost u doba pandemije

Netflix je jedna od retkih kompanija koje napreduju tokom pandemije, pa je servis nedavno zabeležio i najveću tržišnu vrednost od početka poslovanja.

PCPress.rs Image

Tako Netflix sada vredi više od najveće rivalske kompanije Disney, budući da broji 194 milijarde dolara. Tako se tržišna vrednost od početka godine uvećala za čak 50 milijardi dolara, što je Netflix-u pružilo određenu prednost, a zbog toga što Disney ne posluje tako dobro u vreme koronavirusa. Naime, kompanija Disney danas vredi oko 184 milijardi dolara, što je daleko manje od 258 milijardi koliko je vredela na kraju 2019. godine.

Najveći igrači, pristupi različiti

Disney i Netflix su dva najveća igrača na polju streaming-a, ali imaju prilično različite poslovne pristupe. Dok Netflix u potpunosti zavisi od pretplata koje plaćaju korisnici, Disney ima raznovrsnije izvore prihoda. I dok je raznovrsnost ponuda obično prednost, u ovo doba se pokazala kao slabost, a zbog toga što je Disney usled pandemije bio prinuđen da zatvori zabavne parkove, te da odloži filmske premijere.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

PCPress.rs Image

Iako je Netflix trenutno u prednosti to bi na jesen moglo da se promeni, budući da će novi sadržaji kasniti zbog odloženih snimanja, iako oni koji su upoznati sa poslovanjem tvrde da to ne bi moralo da bude tako, a zbog toga što servis već ima više pripremljenih programa od ostalih rivalskih kompanija.

Izvor: Forbes

Facebook komentari: