Netflix ponovo povećava cene usluga

Netflix je danas najavio povećanje cena za dva svoja plana. Kako je kompanija prenosila svoju kvartalnu zaradu, rekla je da povećava stope za svoje Basic i Premium planove. Osnovni plan, koji je Netflix ugasio ranije ove godine, pomera se sa 10 na 12 dolara za pretpostavljene kupce, dok se Premium povećava sa 20 na 23 dolara.

PCPress.rs Image

Standardni paketi ostaju sa istim cenama

Netflix je rekao da će njegovi planovi podržani oglasima i Standardni planovi ostati isti na 7 i 15,49 dolara, respektivno. Pre vesti u sredu, kompanija je poslednji put podigla cene početkom 2022. godine.

Čini se da se potez kompanije da ograniči deljenje lozinke isplatio. Sada ima 247,15 miliona korisnika, što je značajno povećanje od 10 odsto godišnje. Plaćeni neto dodaci pretplatnika iznosili su 8,76 miliona za Q3, što je najveće povećanje u prošloj godini. Pored toga, čini se da je Netflix-ov plan podržan od reklama krenuo na vrući početak koji je očekivao jer je činio 30 posto svih novih registracija u zemljama u kojima je dostupan.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Netflix je promenio svoju strategiju kako se prilagođava sa svojih vrhunaca pandemije dok se suočava sa povećanom konkurencijom. Pored povećanja cena, plana podržanog oglasima i suzbijanja deljenja lozinki, servis za striming čak preduzima i neobičan korak prelaska u maloprodaju.

Netflix teško da je sam u podizanju cena. Disney+, Hulu i Max su svi izdali povećanja u poslednjih 12 meseci. To nije ograničeno na direktne rivale: Xbox Game Pass, PlayStation Plus, Spotify, YouTube Premium i Apple Music su povećali svoje pretplate u prošloj godini.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: