Računari i Galaksija

Neuspeli pregovori Telekoma i Telenora

telekomunikacije3 Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da bi se za dvadestak dana mogli znati uslovi pod kojima će "Telenor" moći da koristi telekomunikacionu infrastrukturu "Telekoma Srbije".

– Pregovori "Telekoma" i "Telenora" su trajali neko vreme i obe kompanije zaključile su da se ne mogu dogovoriti. Sada bi regulatorno telo, Republička agencija za telekomunikacije (Ratel), trebalo da donese odluku – kazala je ona u intervjuu agenciji Beta.

To je tipična situacija u Evropi i svetu, istakla je Matić i dodala da regulator vrlo često mora da donosi odluku jer operateri ne mogu da se dogovore.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije podsetila je da, prema uslovima licence za drugog operatera fiksne telefonije, "Telenor" do kraja godine mora da počne da pruža usluge.

Kompanija "Telenor", koja već pruža usluge mobilne telefonije u Srbiji, dobila je polovinom februara i licencu za fiksnu telefoniju, čime je ukinut monopol državne kompanije "Telekoma Srbije".

Prema uslovima licence koju je "Telenor" platio milion evra, rok za početak pružanja usluga fiksne telefonije i ADSL Intereneta je 12 meseci.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,