Ni Facebook ne koristi sopstveni metaverzum

Prema poslednjim izveštajima Horizon Worlds kompanije Meta je toliko loš da ne žele da ga koriste ni oni koji učestvuju u njegovoj izgradnji. Metaverzum aplikaciju tako ne upotrebljavaju ni oni koji održavaju Facebook, ni drugi zaposleni u kompaniji.

PCPress.rs Image

Nije to prvi put da može da se pročita da Horizon Worlds ne valja – kada je Mark Zuckerberg u avgustu podelio selfi iz ove metaverzum aplikacije, sliku na kojoj se njegov avatar našao ispred digitalne Ajfelove kule, smejao se ceo internet. Iako se često tvrdi da se sve razvija po planu, problem je što mnogo toga izgleda nedovršeno.

Horizon Worlds je, kako se objašnjava, nova društvena mreža u kojoj korisnici u virtuelnoj realnosti mogu da prave nove svetove. Kao Second Life, samo s VR momentima. Sve dakle zvuči kao nešto veliko, toliko novo da će promeniti internet. Niko ipak ne može do kraja da objasni šta je tu toliko posebno (iako reklame deluju uverljivo) u odnosu na druge online prostore koji postoje već decenijama. Za sada se sigurno ne radi o nekom alternativnom VR životu u kojem bi korisnici mogli da se izgube, ili čak presele.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Meta mnogo rizikuje, posebno ako se ima na umu da mlađe generacije sve ređe koriste Facebook. Izgleda da će i na Horizon Worlds, metaverzum i ostale velike priče takođe uskoro svi zaboraviti, jer jedno je sigurno – kada nešto ne žele da koriste ni oni koji su ga napravili, sigurno se ne radi o fantastičnom proizvodu.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,