Ni iPhone nije što je bio nekad

Izgleda da je vreme kupovine novog iPhone-a odmah po pojavljivanju, bez obzira na specifikacije konačno prestalo. Po najavama onoga što donosi iPhone 7, i po istraživanjima sprovedenim širom sveta, ako Apple nešto drastično ne promeni, skoro 90 % korisnika ne namerava da svoj iPhone 6/6S zameni za “sedmicu”. A i zašto bi, kada su izmene koje je Apple najavio: malo brži procesor, iOS 10 i izbacivanje porta za slušalice. Zadržava se gotovo identičan dizajn, a po onome na šta nas je Apple navikao cena će biti viša od sadašnje generacije.

S obzirom na minimalne i beznačajne izmene sa šestom generacijom, posebno 6S, svojih telefona ne čudi što je prodaja iPhone 6S i 6S Plus bila prilično loša. Genijalna ideja na koju je došao njihov menadžment je da ubrzaju predstavljanje nove generacije, ali da izmene budu minimalne.

Ovo je dovelo do spontanog rušenja temelja iPhone kulta, jer već nekoliko generacija unazad korisnici postavljaju pitanje zašto uz kupljeni novi iPhone ne dobijete magareće uši i rep, jer su vam potrebni da biste nakon nekoliko meseci mogli slikovito da predstavite kako se osećate. Iphone 6 Plus je imao problem sa savijanjem i baterijom, a sve verzije od 16 GB su bile potpuno neupotrebljive ako iole više volite da slikate, pa interna memorija postane previše popunjena, te nema prostora za instalaciju nove verzije OS-a itd.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube videozapise na iPhone: Vodič korak po korak

20121020_01-4dd23242-182c-4c37-a57a-ddf3f6169f5dNa stranu činjenica da iza izbacivanja 3,5 mm konektora najverovatnije ne stoji nikakav valjan razlog sem činjenice da ćete morati da kupujete slušalice sa specijalnim konektorom, ili adaptere na kojima će Apple obilato zarađivati.

Špekuliše se i da Apple “čuva” dobre stvari za iPhone 8, i 2017. jer je tada desetogodišnjica iPhone modela, pa Apple mora da napravi nešto specijalno, poput OLED ekrana, eliminacije home tastera ubacivanjem senzora otiska prsta na ekran…

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,