Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Platforma navodno naplaćuje API takse počevši od 42.000 dolara mesečno.

PCPress.rs Image

Nintendo više nije spreman da plaća API takse X-a

Proizvođač igara je naveo da će, počevši od 10. juna, direktna integracija sa Switch-ovim albumom slika na X platformi prestati da funkcioniše. Sa odlaskom Nintenda, sva tri glavna proizvođača konzola su prekinula sa podrškom za deljenje ekrana na X-u.

Službeni gejmerski nalog X-a je objavio čudan, odgovor koji ignoriše svoju centralnu ulogu u odlasku proizvođača igara. “@xGaming” je objavio: “Naša saradnja sa Nintendom ostaje jaka. Zajedno radimo na obezbeđivanju glatke tranzicije za sve korisnike.” “Nastavićemo da sarađujemo sa partnerima kako bismo doneli nove i uzbudljive doživljaje našoj globalnoj gejming zajednici.”

“Konkretno, X naplaćuje kompanijama više od 40.000 dolara mesečno za pristup svom API-ju. Sony-jev PlayStation i Microsoft-ov Xbox već su uklonili integraciju sa X-om prošle godine.” Wired je prvi izvestio prošle godine da pristup najjeftinijem Enterprise API planu počinje od 42.000 dolara mesečno. Viši nivoi navodno mogu koštati 125.000 i 210.000 dolara mesečno. Microsoft je predvodio promenu kada je rekao da Xbox napušta API plan u aprilu 2023.godine.Sony je izdržao do novembra.

Pročitajte i:  Nintendo otvara drugu radnju u SAD-u

Mesečni trošak od 42.000 (ili više) dolara možda ne zvuči mnogo ovim dobrostojećim mega korporacijama. Međutim, očigledno i oni imaju svoje granice. Na kraju krajeva, brzo deljenje ekrana na društvenim mrežama je marketinška funkcija iz korporativne perspektive. Ako njihovi računovođe pogledaju analitiku, uporede je sa Musk-ovim taksama i vide da se ne isplati, uradiće ono što profitno vođene entiteti rade i smanjiti troškove. Ali, barem je “saradnja sa Nintendom ostala jaka”, kako navodu X.

Nintendo navodi da je integrisano deljenje na Facebook-u još uvek omogućeno, ali upozorava da bi moglo biti obustavljeno nešto kasnije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *