BIZIT plus

Nokia G22 – prvi telefon sa idejom o popravljanju

Neposredno uoči Svetskog kongresa mobilnih uređaja, HMD Global je najavio trio Nokia telefona, uključujući prvi koji je napravio posebno imajući na umu mogućnost popravke. Kompanija se udružila sa iFixit-om kako bi ponudila zvanične vodiče za popravku i delove koji bi pomogli ljudima da reše probleme kao što su pokvareni ekran, baterija ili nepravilan priključak za punjenje na G22.

Nokia G22 – prvi telefon sa idejom o popravljanju

Nokia G22 stiže 8. marta

Uređaj ima plastično zadnje kućište napravljeno u potpunosti od recikliranih materijala. Nokia G22 je u velikoj meri telefon početnog nivoa — ima Unisoc T606 CPU i ima najviše 128GB interne memorije. Ima 6,5-inčni HD ekran sa brzinom osvežavanja od 90Hz. Tu je kamera od 50MP, kamera dubine 2MP i makro senzor od 2MP. Uređaj podržava brzo punjenje od 20W, iako radi na Android-u 12, a ne na najnovijem OS-u.

Moći ćete da preuzmete G22 u sivoj ili plavoj boji od 8. marta. Cena se kreće od 179 dolara ili ga možete dobiti preko HMD-ove usluge pretplate Circular. Da biste rešili određene probleme, možete da nabavite Fit Kit od iFixit-a za 5 funti. HMD je takođe najavio Nokia C32, Android 13 telefon sa „zvezdanim algoritmima za snimanje“ i glavnom kamerom od 50MP. Kompanija kaže da nudi najbolji kvalitet slike od svih uređaja C-serije do sada. C32 ima osmojezgarni CPU od 1,6Ghz, do 4GB RAM-a i do 128GB interne memorije. Tu je 6,5-inčni HD+ ekran sa urezom za selfi kameru od 8 megapiksela.

Pored toga, tu je i Nokia C22. Kao i drugi novi modeli, ima IP52 zaštitu od prskanja i prašine, microSD slot i bateriju koja može da radi do tri dana sa jednim punjenjem. C22 ima dvostruku kameru od 13 megapiksela i robusno metalno kućište, zajedno sa Android-om 13, ekranom od 6,5 inča i osmojezgarnim CPU-om od 1,6Ghz. Interna memorija dostiže 64 GB. HMD želi da dovede proizvodnju u Evropu.Pravljenje telefona u Evropi prvenstveno za evropsko tržište spada u ekološku misiju HMD-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: