BIZIT plus

Nordijska poslovna alijansa: Uskoro “Dani Skandinavije”

PCPress.rs ImageVodeće kompanije iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske koje posluju u Srbiji osnovale su Nordijsku poslovnu alijansu, sa ciljem da ostvare sinergiju izmeu nordijskih kompanija i lokalnog privrednog sektora. Među osnivačima alijanse se pored kompanija IKEA, Carlsberg, SKF i Eurolift nalazi domaća IT firma FormTech, kompanija koja na našem tržištu nudi rešenja nordijskih kompanija, među kojima i anti-virusni softver F-Secure te poslovna rešenja Nokia for Business.

Nordijska poslovna alijansa će kao prvu među brojnim planiram aktivnostima organizovati Dane Skandinavije. Ova manifestacija biće održana tokom 2010. godine i omogućiće domaćim i nordijskim kompanijama da uspostave poslovne kontakte i predstave međusobno svoja ostvarenja. “Tokom ove manifestacije komapanije će imati priliku da se sretnu s potencijalnim kupcima, distributerima, dobavljačima i partnerima, a sve u cilju postizanja dobrih poslovnih rezultata i doprinosa ekonomskom razvoju Srbije”, rekla je tim pvodom Slađana Božović, izvršna direktorka Alijanse.

Očekuje se da Nordijskoj poslovnoj alijansi u skorije vreme pristupe i druge nordijske kompanije koje posluju u Srbiji, kao i njihovi lokalni partneri.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju