Nova tehnologija „Safe Money“ kompanije Kaspersky Lab štiti prilikom onlajn kupovine

SPCPress.rs Imageoftverski paket Kaspersky Internet Security 2013 koristi naprednu tehnologiju Safe Money uz funkcije jednostavne za korišćenje i podešen je da pruži najbolju zaštitu od zlonamernih programa koji zloupotrebljavaju bezbednosne propuste.
Nije nikakva tajna : većina sajber kriminalaca ne želi slavu na internetu, oni žele vaš novac!

Kompanija Kaspersky Lab je predstavila nove vodeće potrošačke proizvode: Kaspersky Internet Security 2013, premium proizvod i Kaspersky Anti -Virus 2013, osnovno zaštitno rešenje. Nova verzija ima prefinjen interfejs koji je jednostavan za korišćenje i sadrži nove tehnologije koje pružaju maksimalnu zaštitu protiv svih vrsta pretnji. Kao odgovor na stalne promene pretnji, posebna pažnja je posvećena bezbednosti potencijalno ugroženih aplikacija, zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji Automatic Exploit Prevention. Korisnici novog proizvoda Kaspersky Internet Security imaće potpunu zaštitu tokom onlajn kupovine i onlajn bankovnih transakcija. Oba proizvoda su u potpunosti kompatibilna sa operativnim sistemom Windows 8, i efikasno štite aplikacije i podatke, bilo da je u pitanju klasični bilo novi „touch-friendly“ interfejs.

Stefan Tanase, viši istraživač bezbednosti u timu za globalno istraživanje i razvoj za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike , rekao je:„ Mi, u kompaniji Kaspersky Lab, razumemo koliko su vredne vaše lične informacije i digitalni mediji koje čuvate na internetu i na vašem računaru. Dakle, znamo, nažalost, da sajber kriminalci direktno ciljaju vaše društvene medije i onlajn bankovne račune, šifre i druge privatne informacije. Kada ovi sajber kriminalci pokušavaju da ukradu vaš novac, vaša lična dokumenta, porodične fotografije i video snimke, može se desiti da oni budu uništeni – kolateralna šteta koju može izazvati infekcija jednog zloćudnog programa. Kada smo kreirali verzije 2013 potrošačkih proizvoda Kaspersky Internet Security i Kaspersky Anti-Virus, osmislili smo veliki broj jedinstvenih tehnologija koje pružaju maksimalnu zaštitu za vašu digitalnu imovinu.“ Takođe, Stefan je dodao: „Da biste zaštitili svoje uređaje, moja preporuka je da ažurirate softver i operativni sistem, koristite aktuelni pretraživač za pristup Internetu, upotrebljavate različite, jake šifre za svaki nalog, da koriste USB memorije što je manje moguće, da budete oprezni sa neželjenim prilozima u i-mejlu, čak i kada ih šalju vaši prijatelji, kao i da koristite bezbedne veze na javnim mestima.“

Pročitajte i:  Edukacija i podizanje svesti - prva linija odbrane od dipfejk prevara

PCPress.rs ImageU cilju da približi značaj ove teme lokalnoj zajednici, kompanija Kaspersky Lab je pozvala Žarka Vukadinovića, šefa službe za razvoj elektronskih servisa u banci Banca Intesa  u Srbiji. „Dinamični razvoj interneta kao globalnog fenomena doneo je sa sobom i pojavu ‘online’ zloupotreba, koje su od pojedinačnih slučajeva ubrzo prerasle u segment organizovanog kriminala. Kombinacije novih vidova internet napada i pretnji vremenom uzimaju primat u odnosu na standardne, što je u mnogome uticalo na izmenu svesti svih strana uključenih u proces ‘online’ plaćanja, ali i državnih institucija. U situaciji u kojoj prema istraživanjima više od 50 odsto internet trgovaca zloupotrebe smatra najznačajnijim ograničenjem za rast biznisa, a sa druge strane jača i svest kupaca o njihovoj odgovornosti za bezbednost podataka u procesu kupovine, kreiran je ambijent za primenu i široko usvajanje najsavremenijih tehnoloških rešenja usmerenih ka zaštiti od online zloupotreba. Upravo zbog toga, Banca Intesa insistira da svojim korisnicima učini dostupnim najsavremenija rešenja u cilju njihove zaštite, pa ako govorimo o sigurnosti plaćanja karticama putem interneta prva smo banka koja je implementirala tehnologije Master Card i Verified by VISA , ali  i da im kroz konstantnu edukaciju predstavimo značaj zaštite i njihova prava.“, rekao je Žarko.

Petar Aleskin, viši marketing menadžer potrošačkih proizvoda za tržišta u razvoju, rekao je: „Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 nudi veliki broj potpuno novih tehnologija , namenjen za borbu protiv najraširenijih i sofisticiranih pretnji koje ciljaju vaše lične podatke i bankovne račune. Novi antivirus proizvod ima bolju stopu detekcije za čitav spektar novih sajber pretnji, uključujući i najsloženije primerke. Uvedene su posebne, specifične metode kako bi se bolje borio sa složenim i ciljanim pretnjama tako što neutrališe pokušaje da se zlonamerni kod ugradi u osnovne procese sistema. Istovremeno, naši novi potrošački proizvodi nude brže ažuriranje baze podataka, zahvaljujući tome što su određeni delovi antivirusnih baza podataka preneti preko cloud tehnologije.“

Pročitajte i:  Edukacija i podizanje svesti - prva linija odbrane od dipfejk prevara

Tehnologija Safe Money sadrži raznovrstan skup metoda zaštite kada koristite novac preko interneta. Te aktivnosti mogu biti kupovina na internetu, rad sa elektronskim platnim sistemom kao što je PayPal ili pristup bankovnom računu sa vašeg računara. Nova funkcija, dostupna u proizvodu Kaspersky Internet Security 2013, pruža unapređenu zaštitu za vaše bankarsko poslovanje. Evo kako ona funkcioniše:

  • Automatski se prebacuje na poseban režim „Safe Browser“ kada posetite veb sajtove za bankarstvo; na ovaj način bivaju izolovane platne operacije od drugih onlajn aktivnosti kako bi bilo osigurano da vaša transakcija ne bude praćena
  • Automatski se aktivira kada posetite veb sajtove za plaćanje koje najčešće koristite,a lako možete dodati na listu veb sajt svoje banke ili druge veb sajtove za kupovinu
  • Proverava autentičnost veb sajta za plaćanje kako bi bili sigurni da veb sajt nije ugrožen ili lažni
  • Tehnologija Safe Money ocenjuje bezbednosni status vašeg računara i upozorava ukoliko postoje značajne pretnje koje bi trebalo otkloniti pre plaćanja
  • Virtuelna tastatura osigurava potpuno bezbedan unos vaše lozinke ili broj kreditne kartice

Virtuelna tastatura, osmišljena da zaštiti najosetljivije podatke protiv snimača tastature, kada je u režimu Safe Money, učvršćena je drugom tehnologijom pod nazivom Secure Keyboard (Bezbedna Tastatura), koja koristi specijalni pokretač tastature koji sprečava virus da snima pritiske na tastere. Kako bi dodatno zaštitili korisnike od veb sajtova za mrežnu krađu identiteta, oba proizvoda sada imaju novi modul protiv mrežne krađe identiteta koji karakteriše automatsko ažuriranje i poboljšanje heurističkog otkrivanja veb sajtova koji pokušavaju da kradu vaše šifre i druge vredne podatke.

Pročitajte i:  Edukacija i podizanje svesti - prva linija odbrane od dipfejk prevara

U potpunosti kompatibilni sa operativnim sistemom Windows 8

Proizvodi Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Anti-Virus 2013 kompatibilni su u potpunosti sa novim operativnim sistemom kompanije Microsoft –Windows 8. Nova aplikacija Kaspersky Now omogućava korisnicima operativnog sistema Windows 8 da brzo provere bezbednosni status svog računara i da direktno iz novog interfejsa aktiviraju ključne performanse proizvoda Kaspersky Anti-Virus i Kaspersky Internet Security. Ovu aplikaciju je moguće preuzeti besplatno u Windows Store-u.

Tehnologija Automatic Exploit Prevention dizajnirana je da rešava neke od najsofisticiranijih pretnji – one koje zloupotrebljavaju ranjivost popularnih softvera. Zloupotrebe su odavno postale „glavno oružje“ koje sajber kriminalci koriste za obavljanje onlajn napada poznate kao „drive-by-downloads“- kada korisnik zarazi svoj računar nakon što poseti određenu web stranicu.

Tehnologija Automatic Exploit Prevention štiti korisnike kompanije Kaspersky Lab od ovih vrsta zloupotreba, obuhvatajući i one koje koriste takozvane zero-day ranjivosti. Ona spada među najopasnije zloupotrebe, jer inficira sistem koristeći nepoznate ili nenadograđene bezbednosne propuste popularnog softvera. Na osnovu ogromnog iskustva kompanije Kaspersky Lab u oblasti informatike, tehnologija Automatic Exploit Prevention je u stanju da prepozna neovlašćene aktivnosti, a da ne blokira normalan rad potencijalno ugroženih programa, kao što je Vaš veb pretraživač, program za gledanje dokumenata, itd.

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013, takođe karakteriše i novi anti-spam motor, koji obezbeđuje najpouzdanije otkrivanje neželjenih poruka u Vašem i-mejl nalogu.

Ovaj proizvod će biti dostupan od sredine septembra.

Izvor: Kaspersky Lab

Facebook komentari: