Nova usluga Erste banke “Slikaj i plati” jedinstvena u regionu

Erste Banka uvela je novi servis u okviru svoje aplikacije za mobilno plaćanje. Sada, osim mogućnosti da u pokretu plaćate svoje račune to možete učiniti i pomoću svega par tapova.

RADMILA BRATIC, ALEKSANDRA OGNJANOVIC I VLADIMIR TODOROVICRadi se o servisu pod nazivom „Slikaj i plati“ koji je deo Erste mBanking aplikacije za pametne telefone. Funkcioniše tako što se račun uslika, aplikacija obradi fotografiju, potvrdi se iznos, a zatim i transakcija. Na ovaj način se,u svega par tapova po ekranu, može platiti bilo koji račun (struja, telefon, komunalije, itd.).

Aplikacija je trenutno dostupna za Android, a uskoro će biti na raspolaganju i za iOS platformu.

Posebne naplate za ovaj servis nema, plaća se samo standardna tarifa korišćenja usluge mobilnog bankarstva što košta 70 dinara mesečno, a na servis se loguje podacima koji se koriste i za usluge elektronskog bankarstva.

Ono što je posebno zanimljivo je da u regionu, jedino korisnici usluga Erste banke u Hrvatskoj i Srbiji imaju mogućnost ovakvog plaćanja računa.

Iz Erste banke su najavili i da će početkom januara uvesti još jedan proizvod, karticu pomoću koje će, između ostalog, moći da se podiže novac na bilo kom bankomatu u zemlji bez naknade, a koja nudi i brojne druge pogodnosti. Reč je o beskontaktnoj MasterCard Gold debitnoj kartici, koja će biti vezana za Premium račun Erste Banke koji obuhvata usluge tekućeg računa, NetBankinga, mBankinga, beskontaktnog plaćanja karticom do iznosa 1.500 dinara bez unošenja PIN-a (sa PIN-om za veće iznose), podizanja gotovine karticom na bilo kom bankomatu u zemlji bez naknade, jedne od četiri vrste osiguranja po izboru klijenta (putno, imovinsko, pomoć na putu, osiguranje od kašnjenja leta i gubitka prtljaga).

Tu je i članstvo u MasterCard Elite programu i u biznis klubu na aerodromu Nikola Tesla i povoljniji kurs. Mesečna naknada za korišćenje Premium paketa iznosi 595 dinara.

Facebook komentari:
SBB