Nove opcije: Google odgovor na ChatGPT

Google Bard je krajem marta konačno ugledao svetlost dana. Kompanija je tada objavila da zainteresovani mogu da se prijave na listu čekanja, a kako bi u nekom trenutku dobili pristup novom chatbotu.

PCPress.rs Image

Skoro dva meseca kasnije Bard je dobio nove opcije – više jezika i sveže ekstenzije. Na Google I/O konferenciji je najavljena i veća dostupnost chatbota koji liči na ChatGPT, pa u 180 zemalja sistemu može da se pristupi bez listi čekanja. Tu je i integracija s Google servisima, kao i dodaci koji povećavaju uticaj i efikasnost Bard bota.

Nova verzija je ojačana Google PaLM 2 velikim jezičkim modelima (LLMs) koji su napredniji u matematici i razumevanju napisanog, ali i u kodiranju. Najavljena je i Google Lens integracija, što će korisnicima omogućiti da u interakcijama s Bardom koriste slike – u primeru se vidi kako korisnik Bardu šalje fotografiju dva psa i od njega traži da smisli smešan opis slike.

Iako je mnogo onih koji u AI sistemima ne vide ništa dobro, u kompaniji Google veruju da će softver developeri ceniti neke nove dodatke u okviru Barda, recimo export taster za kod u Colab ili Replit. Korisnici iz pomenutih 180 zemalja već mogu sve to da isprobaju, a Srbije trenutno nema na toj listi.

Pročitajte i:  UN glasa za prvu rezoluciju AI

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,