Novi Apple TV 4K stiže sa bolji čipom, većom memorijom i HDR10+ podrškom

Prošlogodišnji Apple TV 4K nije bio bogat ažuriranjima, ali sada, Apple konačno ima neke vredne nadogradnje za svoju kutiju za striming. To uključuje brže performanse sa A15 Bionic čipom, kao i podršku za HDR10+, koji koristi metapodatke za dinamičku optimizaciju HDR10 sadržaja.

apple tv treće generacije

Apple TV 4K dolazi sa osnovnom memorijom od 64GB

Najbolje od svega, novi Apple TV 4K ima nižu početnu cenu od 129 dolara, kao i duplo veću osnovnu memoriju od 64GB. Ako želite više prostora za skladištenje, takođe možete nabaviti Apple TV 4K od 128GB za 149 dolara. Taj model takođe dodaje gigabitni Ethernet, kao i podršku za Thread IoT standard. Oba nova Apple TV-a takođe podržavaju Wi-Fi 6, što bi trebalo znatno da proširi njihov bežični prijem. Oni takođe mogu da deluju kao pametna kućna čvorišta za HomeKit uređaje, poput prethodnih Apple TV-a.

Siri Remote ima sve funkcije koje smo voleli prošle godine, osim što se sada puni preko USB-C. Apple kaže da je A15 Bionic oko 50% brži, sa 30% boljim GPU performansama. To bi trebalo da vam bude od koristi ako ste osoba koja zapravo igra Apple TV igrice.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: