Novi Apple Watch 4 imaće ekran od ivice do ivice

Na Apple WWDC Developer konferenciji predstavljen je WatchOS 5 koji donosi: razna unapređenjana polju fitnesa, instant toki-voki mod između dva sata, podršku za podkast i mogućnost reprodukcije audio fajlova iz aplikacija drugih proizvođača. To je otprilike ono što možemo sa sigurnošću da očekujemo u novom Apple Watch 4 pametnom satu. Ostalo su samo nagađanja, ali zasnovana na dosadašnjim nezvaničnim informacijama, kao i na nekim istorijskim činjenicama vezanim za prethodne Apple Watch uređaje.

PCPress.rs Image

Za početak, možemo da nagađamo kada će se novi Apple Watch pojaviti u prodaji. Ako pogledamo malo unazad, videćemo jedan zanimljiv trend. Nekoliko poslednjih događaja na kojima su predstavljeni iPhone telefoni dešavali su se nedelju ili dve nakon američkog praznika rada (Labor Day), koji se slavi prvog ponedeljka u septembru. Ako tome dodamo i činjenicu da su se Apple Watch 2 i Apple Watch 3 pojavljivali u prodaji nedelju dana nakon tog događaja, vrlo je moguće da će se i sa Apple Watch 4 nastaviti isti trend. Drugim rečima, ovaj pametni sat mogli bi da očekujemo u prodaji sredinom septembra.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

Ako istu analogiju primenimo i na cenu proizvoda, videćemo da je ona u narednim godinama bila u blagom padu. Kada se pojavio Apple Watch Series 3 koštao je 329 dolara, a i najveći konkurent, Galaxy Watch se prodaje po ceni od 330 dolara – na osnovu toga možemo da zaključimo i da će Apple Watch 4 biti u istom cenovnom rangu.

Analitičar Ming-Chi Kuo, koji važi za dobrog „prognozera“ kada su Apple proizvodi u pitanju, rekao je da očekuje da će novi Apple Watch imati 15% veći ekran od prethodnika. I Bloomberg je nedavno objavio da će ovaj sat imati veći ekran od ivice do ivice, dok će dimenzije samog časovnika ostati iste. Sat bi trebalo da bude tanji, prvenstveno zahvaljujući redizajnu bočnih tastera. Prema nekim nezvaničnim izjavama časovnik bi trebalo da dobije dugme koje bi radilo na istom principu kao Home tasteri na iPhone 7 i iPhone 8 telefonima.

PCPress.rs Image

Baterija na novom iPhone Watch-u bi trebalo da traje duže nego na prethodnim modelima. Ipak, u ovom trenutku još uvek nije poznato da li će se taj cilj postići većim kapacitetom baterije ili boljom efikasnošću uređaja. Uzimajući u obzir informacije da će sat verovatno biti tanji od prethodnika, verovatnija je ova druga varijanta. Teoretski, najveći dobitak u trajanju baterije mogao bi da bude zahvaljujući novoj tehnologiji displeja. Apple navodno pravi sopstveni MicroLED displej koji će se koristiti u nosivim uređajima.

Pročitajte i:  Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Prošle godine Apple je kupio kompaniju Beddit koja je razvila tehnologiju praćenja sna (sleep-tracking). Do ovog trenutka ona nije upotrebljena ni u jednom Apple uređaju, ali deluje nam kao da je novi Apple Watch pravi kandidat za to. Očekuje se i da će biti unapređeni senzori ugrađeni u časovnik. Iako Apple Watch već sada veoma precizno meri otkucaje srca, postoje proizvodi drugih kompanija, kao EKG wrist bend, koji donosi medicinski priznatu preciznost. Apple bi isto tako mogao da razvije narukvice sa različitim dodatnim senzorima koji bi obezbeđivali praćenje dodatnih zdravstvenih parametara, kao što su merenje pritiska, UV senzor…

Izvor: Cnet

Facebook komentari: