ERP 2024

Novi Framework 13 laptopovi dolaze sa Intel Core Ultra Series 1 procesorima

Framework, kompanija poznata po pravljenju jedinstvenih modularnih laptopova, upravo je najavila najnoviju iteraciju svog laptop 13 modela. Velika vest je da su ovi računari sada opremljeni Intel Core Ultra Series 1 procesorima, koji bi trebali pružiti ozbiljan porast snage zajedno sa poboljšanom efikasnošću i trajanjem baterije. Ovi procesori takođe podržavaju do 96GB DDR5 RAM-a, tako da možete osigurati da vaš model bude relativno otporan na buduće promene.

PCPress.rs Image

Poboljšanja i karakteristike

Laptop nije samo procesor, pa laptop 13 nudi sve vrste iterativnih poboljšanja u odnosu na prethodne modele. Postoji više opcija za ekrane, a najbolja ima rezoluciju od 2880×1920 piksela i osvežavanje od 120Hz, što će sigurno biti korisno za igranje igara.

Tu je i nova 9.2MP veb kamera koja koristi tehnologiju iz modernih kamera pametnih telefona kako bi pružila “izvanredne performanse od 1080p, posebno u uslovima slabog osvetljenja.” Framework je takođe uveo mikrofon sa nižim šumom za jasniji zvuk.

Modularnost i prilagodljivost

Naravno, ovo je Framework, pa je laptop 13 modularan. Kompanija nudi niz opcija za prilagođavanje, uključujući nove ekspanzione kartice i sistemske module. Postoje nove višebojne USB-C ekspanzione kartice i predstojeća SD ekspanziona kartica za jednostavno fleš skladište. Takođe nudi unapred konfigurisane modele koji odgovaraju različitim potrošačima. Na primer, postoji poslovna verzija koja dolazi sa trogodišnjom garancijom i unapred instaliranim Windows 11 Pro sa podrškom za Autopilot.

Cena i dostupnost

Prednarudžbe su već dostupne, a isporuke počinju sledećeg meseca. Laptop 13 počinje sa cenom od 1.100 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *