Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Da ne poveruješ! 

PCPress.rs Image

Mogućnosti AI kao da nemaju granice

Mislili ste da su mogućnosti generativne veštačke inteligencije već dovoljno zastrašujuće? Pa, imamo loše vesti za vas. Adobe je upravo objavio video koji prikazuje svoj Adobe Firefly video model, i dolazi sa čitavim nizom zastrašujućih trikova generativne veštačke inteligencije.

Adobe koristi moć generativne veštačke inteligencije da pruži najnaprednije i najpreciznije alate za uređivanje ikada u Premiere Pro-u”, kaže veseli narator, pre nego što prikaže kako će se uskoro AI koristiti da generiše objekte koji ranije nisu postojali, briše neželjene objekte, produžava scene i stvara generisane pozadine.

Kompanija ističe ističe da će “informacije o sadržaju” uvek “transparentno prikazati da li je korišćena AI”, ali očigledno, to važi samo za sam program Adobe-a. S obzirom na to da su strimeri i filmovi već došli pod lupu zbog korišćenja AI u svojim finalnim proizvodima, čini se neizbežnim da će napredne tehnologije poput ove samo učiniti teže i teže da se razazna šta je stvarno na našim ekranima.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Muzičari protiv veštačke inteligencije u muzici
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *