BIZIT plus

Novi nivo bezbednosti

U hotelu Crowne Plaza Beograd, od 19. do 20.  maja 2016. održava se konferencija ICT Security.

IMG_6732Kriminal na Internetu raste iz godine u godinu i sve više preti poslovanju. Da li velike kompanije koje rade na razvoju bezbednosnih rešenja imaju odgovor na to? Kako izaći na kraj s novim pretnjama i naprednim zlonamernim programima?

Kako se pokazalo tokom prošle godine, kompanije su bile prinuđene da ulažu sve veći deo svog IT budžeta u bezbednosna rešenja da bi sačuvale svoje podatke i poslovanje od cyber kriminala. „Od čega se zapravo branimo?“, često pitaju rukovodioci. Odgovor nikada nije kompletan, ali danas postoje rešenja koja mogu da zaštite vašu korporativnu mrežu i IT sisteme, ne od jedne, već od tri vrste napada – poznatih, naprednih i novih, trenutno nepoznatih, pretnji. Sa optimalnim ulaganjima postiže se nov nivo bezbednosti i stvara kvalitetna zaštita cloud rešenja, Internet mreže, mobilnih aplikacija, bankarskog poslovanja, elektronskog i mobilnog plaćanja, kao i drugih vitalnih delova IT sistema. Najveća prednost naprednih rešenja jeste u tome što bezbednosni sistem stalno uči i nastoji da vas zaštiti i od novih vrsta pretnji.Da nije sve u IT bezbednosnim rešenjima, pokazuju česti i uspešni napadi nazvani socijalni inženjering. Nekada napadači pribegavaju krađi tajnih podataka, lozinki ili nekih drugih, njima korisnih informacija, koristeći ljudsku neopreznost ili slabost. To samo pokazuje da uspešno implementirana IT zaštita treba da sadrži i dobru obuku zaposlenih kako bi se njen potencijal u potpunosti iskoristio. Odavno je uočeno da nikada nismo potpuno bezbedni. Stoga stalna edukacija i usavršavanje na ovom polju doprinose ne samo dobroj odbrani od cyber kriminala već i brzo reagovanje i zaustavljanje uočenih sumnjivih ponašanja u korporativnoj mreži još u ranoj fazi.

xPartneriO ovim i mnogim drugi rešenjima iz domena IKT bezbednosti možete čuti na ovogodišnjoj konferenciji ICT Security.

Treća konferencija ICT Security, sa sloganom New Security Level, održaće se 19. i 20. maja u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Organizovana je u saradnji s PC Press-om, a generalni sponzor je kompanija Net++ technology sa svojim partnerom Symantec.

Konferenciju ICT Security otvoriće prof. dr Zoran Jovanović, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U najavi su vrlo interesantne teme i izuzetni predavači iz oblasti informacionih tehnologija, bezbednosti platnih kartica i mobilnih aplikacija, digitalne forenzike, zaštite podataka, etičkog hakovanja i mrežne bezbednosti. Na sajtu konferencije možete pogledati najavljena predavanja, kao i IT radionice na kojima će se uživo prikazati sofisticirane tehnike napada na IT sisteme i mobilne aplikacije, ali i izneti rešenja za kvalitetnu zaštitu. Agendu konferencije naći ćete  na adresi http://www.ict-conferance.org/agenda.html.

www.ict-conferance.org

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,