Novi Samsungov hibrid – Ativ Q

Samsung je održao konferenciju u Londonu na kojoj je prikazao neke od uređaja koje je ranije najavio. Prikazana je vodootporna verzija popularnog Galaxy S4, nazvana Active, ali i hibrid ovog telefona i aparata, Galaxy S4 Zoom.

Samsung Premiere_ATIV Q (1)Međutim, sektor zadužen za smartfone nije jedini bio aktivan na londonskoj konferenciji.

Samsung je predtavio i tablet pod nazivom Ativ Q koji nudi na sebi ima dva operativna sistema – Windows 8 i Android. Ekran od 1,3 inča rezolucije 3200×1800 piksela nalazi se iznad tastature, pa se savijanjem iz tableta ovaj uređaj pretvara u računar. Ativ Q pokreće najnoviji Intel Haswell i5 čip, a iz Samsunga obećavaju trajanje baterije od 9 sati.

Uređaj ima kameru rezolucije 16 megapiksela, debljine je 13,9 milimetara i težak 1,29 kilograma. Dolazi sa 4GB memorije, 128GB SSD diskom, 2 USB posta, HDMI portom i slotom za micro SD karticu.

Pored njega, predstavljen je i Ativ Tab 3, najtanji tablet na Windowsu 8. Radi se o 10,1-inčnom tabletu ekrana rezolucije 1266×768 pikesla, teškom 550 grama i debljine svega 8,2 milimetara. Ativ Tab 3 radi na Atom procesoru i ima 2GB RAM-a.

Pročitajte i:  Budući Samsung Galaxy satovi - kvadratni 

U klasi ultrabook računara, predstavljen je Ativ Book 9 Plus, naslednik Series 9 linije proizvoda. Ovaj ultrabook ima 13-inčni ekran osetljiv na dodir rezolucije 3200×1800 piksela, debljine je 13,8 milimetara i teđak 1,3 kilograma, a radi na Intel Haswell procesoru. Pored njega, predstavljena je i pristupačnija verzija, Ativ Book 9 Lite, nešto deblji i teži, sa ili bez ekrana osetljivog na dodir.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Novi Samsungov hibrid – Ativ Q

Comments are closed.