Novi sistem kompanije BASF doprinosi boljoj akustici prostorija

PCPress.rs ImageKompanija BASF predstavila je nedavno sistem koji poboljšava akustiku prostorija. Sistem pod nazivom Abacustica, umanjuje štetne nivoe buke i obezbeđuje da se govor jasnije čuje. Na primer, kada se instalira u školama ili vrtićima, ovaj sistem obezbeđuje bolji rad i dece i nastavnika. Sistem Abacustica sastoji se od panela koji apsorbuje zvuk i napravljen je od pene melaminske smole kompanije BASF pod nazivom Basotect, koja predstavlja adheziv proizveden od strane podružnice komapnije BASF, PCI Augsburg, i uputstva za instalaciju. Postavljanje sistema je tako jednostavno da to mogu učiniti roditelji, nastavnici ili deca. Sistem Abacustica predstavlja ekološki proizvod i ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi. Sistem takođe ispunjava sve uslove protivpožarne zaštite (DIN 4102-1), a dostupan je u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.
“Svakodnevno primamo veliki broj upita od strane pojedinaca koji žele da zvučno izoluju prostorije u kojima borave uz pomoć panela Basotect. Naša uspešna marketinška strategija ostaje nepromenjena: BASF nije distributer sistema Abacustica, već se isti može kupiti samo kod ovlašćenih distributera,” izjavio je Dr. Christof Moeck, direktor globalne prodajne mreže Basotect-a. 
 
Buka u školama i vrtićima
Način na koji je izgrađen veliki broj učionica i škola stvara efekat odbijanja zvuka zbog materijala koji se koriste u izgradnji, kao što su npr. beton ili staklo. U prostorijama sa visokim nivoom odbijanja zvuka, buka se konstantno uvećava jer morate da govorite sve glasnije kako biste prevazišli odbijanje zvuka. Rupičasta površina Basotect panela garantuje da se zvučni talasi neće reflektovati kao odjek već će prodreti u strukturu panela i upravo tu se zvuk apsorbuje. Lagani apsorbujući panel, napravljen od savitljivog penastog materijala, lepi se za plafon ili zidove uz pomoć odgovarajućeg lepka, koji prijanja uz gotovo sve podloge.
Sistem Abacustica je već u upotrebi u obdaništu St. Albertus u Bensheimu, Nemačka. Merenja koja su sprovedena nakon postavljanja sistema Abacustica pokazuju da se nivo buke u prostorijama smanjio i da su uslovi za razumljivost govora sada u skladu sa standardom DIN 18041 (kvalitet zvuka u malim i prostorijama srednje veličine).

Izvor: BASF

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,