Novi specijalizovani procesor Intel Atom namenjen automobilima i Internet telefonima

silverthorne_lrgsmUnapređujući procesore Atom sa ciljem pokrivanja novih tržišnih segmenata, Intel je najavio četiri jedinstvene verzije procesora i dva nova dodatka liniji sistemskih kontrolera Intel-ovih poslovnih proizvoda. Novi prorcesori Atom serije Z5xx niske potrošnje predviđeni su i za industrijske temperature i predstavljaju osnovu širenja Intel-a na nekoliko novih tržišnih segmenata, kao što su automobilski “infotainment” (IVI), sistemi industrijske kontrole i automatizacije i medijski telefoni. Ovi proizvodi takođe omogućavaju inovacije tržišnog segmenta kroz napredovanje integrisane 2D i 3D grafike, video akceleraciju i podršku za više operativnih sistema uključujuči i nekoliko verzija Windows-a i Linux-a.
Intel-ovi procesori Atom su kompanijin najmanji proizvod, sastavljen od tranzistora koji su najmanji i najefikasniji u potrošnji energije. Intel-ovo odeljenje ugradnih (embedded) tehnologija koje ima tridesetogodišnje iskustvo, fokusira se na mašine, uređaje i opremu koji imaju opcije Interneta i neke osobine računara, iako ne sve kao tradicionalni PC računari, laptopovi ili serveri. Intel nudi produžen sedmogodišnji životni ciklus za one oblasti koje zahtevaju duže vreme do novog ciklusa osveženja novim proizvodima, kao što je IVI.
Pored unutar-automobilskih aplikacija, serija procesora Atom Z5xx cilja i na upravo nastajuću kategoriju komunikacionih uređaja zasnovanih na Internetu koje Intel naziva medijskim telefonima. Veličina pakovanja i potrošnja energije procesora serije Atom Z5xx idealna je za medijske telephone, što omogućuje komunikacijske usluge preko IP i lagan, “one-touch” pristup aplikacijama poput e-maila, tekst prouka, informacija o vremenu, You Tube-a, horoskopa i digitalnih foto-albuma. Da bi ubrzao nastajanje ove nove kategorije uređaja, Intel je predstavio Intel® Media Phone Reference Design koji će olakšati razvoj hardverskih rešenja za tržište. Platforma hardverskog razvoja uključuje šeme i potvrđene softverske protokole.
atomchipset-processor_rulerNovi proizvodi će biti dostupni u drugom kvartalu godine. Više informacija o novim opcijama za Intel-ove procesore serije Atom Z5xx možete naći na ovoj adresi . Intel nudi širok spektar ugradnih proizvoda, tehnologija, komponenti i alatki koji omogućuju da poslovanje bude u skladu sa zahtevima platforme ili kompetitivnim razvojnim rasporedima. Intel-ovi procesori omogućuju unapređene performanse energetske efikasnosti u sklopu ograničenja prostora i potrošnje, tako čestih za ugradne aplikacije. Za više informacija, posetite www.intel.com/go/embedded

Pročitajte i:  Intel dobija 8,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

Izvor: Mmd Public Relations

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,