BIZIT plus

Novi život za Commodore 64

Borba između nostalgije i potrebe, koju je kreiralo potrošačko društvo, da se uređaji često menjaju kako bi korisnici bili u toku sa promenama koje se dešavaju u oblasti tehnologije, u poslednje vreme pronalazi rešenja koja mogu da zadovolje sve strane. Tako je i Commodore 64najprodavaniji kompjuter osamdesetih godina prošlog veka – dobio svoju savremenu varijantu u obliku C64 Mini.

PCPress.rs Image

Commodore 64, u ono vreme poznat i kao “kutija za hleb” ili “debeljko”, bio je kućni računar sa 64 kilobajta primarne memorije koji je kompanija Commodore Business Machines lansirala u avgustu 1982. godine, po ceni od 595 dolara. Ovaj računar je ponudio solidne zvučne i grafičke performanse u poređenju sa ondašnjim standardom, te je ukupna prodaja između 1982. i 1993. godine premašila 22 miliona primeraka.

Iz kompanije Retro Games Ltd. objavili su da će se mini konzola C64 pojaviti u paketu sa džojstikom, te 64 klasične video igre, uključujući California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid i Impossible Mission.

C64 Mini bi trebalo da se pojavi početkom 2018. godine, a po ceni od 70 dolara, da bi se pridružila poslednjim retro inovacijama poput mini NES Classic-a, SNES Classic-a, te minijaturnog Game Boy-a.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: