NVIDIA i Ubisoft zajedno rade na razvoju AI baziranih NPC-a

NVIDIA već neko vreme radi na dodavanju generativne veštačke inteligencije likovima koji se ne mogu igrati (NPC). Kompanija se nada da će novonajavljeno partnerstvo sa Ubisoftom ubrzati razvoj ove tehnologije i, na kraju, dovesti ove NPC-ove vođene veštačkom inteligencijom u moderne igre.

PCPress.rs Image

Ubisoft pomaže u izgradnji novih NPC-ova

Ubisoft je pomogao u izgradnji novih „NEO NPC-ova“ korišćenjem NVIDIA-ine tehnologije Avatar Cloud Engine (ACE), uz pomoć stručnjaka za dinamičke NPC iz Invorld AI. Likovi ne ponavljaju istu frazu iznova i iznova, ignorišući okolni nasilni haos.

Za ove NEO NPC se kaže da komuniciraju u realnom vremenu sa igračima, okruženjem i drugim likovima u igri. NVIDIA kaže da ovo otvara nove mogućnosti za novopripovedanje priča. U tom cilju, Ubisoftov narativni tim je izgradio kompletnu pozadinu, baze znanja i stilove razgovora za dva NPC-a kao dokaz koncepta.

Kompanija nije eksplicitno najavila da će ova tehnologija doći u Ubisoft naslove u bliskoj budućnosti, ali je sigurna opklada da je na mapi puta. Ovo nije jedina velika najava NVIDIA-e koja se nalazi pored veštačke inteligencije ove nedelje. Kompanija je upravo predstavila svoju sledeću generaciju GPU-a, evoluciju čipova koji se koriste za obuku velikih jezičkih modela. Kompanija obećava da su njeni Blackwell čipovi 7 do 30 puta brži od serije H100 i da koriste 25 puta manje energije.

Pročitajte i:  Nvidia grafičke kartice pokrenule AI revoluciju  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *