BIZIT plus

Nvidia rešenje za defektne GPU-ove: Kupite nove GPU-ove od nas

PCPress.rs ImageIz kompanije Nvidia stiže rešenje za probleme u vezi sa notebook računarima koji su povezani sa njihovim GPU-ovima.  Naime, već više meseci je poznat problem u vezi sa mobilnim grafičkim čipovima određenih serija, koji se kvare više nego što je “prihvatljivo”. Jasno je koliko je ovakav problem neprijatan, imajući u vidu da servisiranje zahteva odvajanje korisnika od celog računara. Nvidia je svojevremeno odvojila značajna sredstva za servisiranje, a veliki proizvođači su besplatno popravljali računare korisnicima. Ipak, ostao je gorak ukus u ustima, tim pre što rizik nikada nije bio u potpunosti otklonjen. Sve do sada, ako je suditi po dopisu koji je Nvidia uputila partnerima. Opet, rešenje je zaista “solomonsko”.

Naime, Nvidia preporučuje svojim OEM/ODM partnerima da kupuju njihove nove čipove koji nemaju problema sa supstratima, koji su uzrokovali većinu problema sa GeForce 8M serijom. Nažalost, od ovoga koristi neće imati korisnici koji su imali tu nesreću da ih zadesi defektan GPU. Novi GPU ima oznaku NB8E-SET. Radi se o NB8E-SE modelu sa novim supstratima, koje proizvodi kompanija Hitachi. GeForce 8700M GT, GeForce 8800M GS i GeForce 9650M GS serije grafičkih čipova se baziraju na ovom rešenju. Njegova kodna oznaka je G84-751. Novi GPU radi na 625 MHz, raspolaže 128-bitnim memorijskim interfejsom i podržava GDDR2 i GDDR3 memoriju.

Pročitajte i:  Komentar: Programeri i njihova budućnost

Evo i izvoda iz zvaničnog dopisa koji je Nvidia uputila svojim partnerima: “NVIDIA snažno preporučuje svojim korisnicima i partnerima da izvrše tranziciju na poslednju reviziju NB8E-SET GPU-a, u što hitnijem roku. Ova revizija koristi materijal koji proizvodi kompanija Hitachi i koji poboljšava kvalitet proizvoda i produžava životni ciklus zahvaljujući naprednijim termalnim karakteristikama.

Izvor: Nvidia

Facebook komentari: