Očekuje se pad prodaje iPhone X uređaja početkom 2018.

iPhone X se pojavio posle mnogobrojnih najava, te se od uređaja mnogo očekivalo, a pre svega da utiče na veliki rast kada je vrednost kompanije Apple u pitanju. Ipak, najnovija predviđanja nisu ni malo optimistična, te izvori bliski kompaniji navode da prodaja nije ni blizu onoga što se predviđalo.

PCPress.rs Image

Ove informacije ukazuju na to da će, posle 35 miliona proizvedenih jedinica u četvrtom kvartalu 2017. godine, proizvodnja iPhone-a X početkom sledeće godine početi da opada, te se od prvog kvartala ne očekuje mnogo. Izveštaji govore o tome da je prodaja ispod granice očekivanog na Tajvanu i u Singapuru, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, te da su druga tržišta pogođena ograničenim količinama ovih uređaja.

Poređenja radi, Apple Watch i dalje beleži rast kada je prodaja u pitanju, te se očekuje da sledeće godine dostigne cifru od 27 miliona prodatih jedinica. Zanimljivo je da se navodi i to da će Apple na neočekivano lošu prodaju iPhone-a X odgovoriti novom linijom telefona u 2018. godini, te predstaviti dva OLED i jedan LCD model, a sa opcijama koje signaliziraju postepeno uvođenje 5G mreže u ove uređaje.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,