ASUS ROG Flow

Oculus Go – VR bez telefona ili računara

Mark Zuckerberg  je na događaju Oculus Connect najavio da će kompanija Oculus 2018. godine lansirati slušalice za virtuelnu realnost , koje će moći da funkcionišu nezavisno od drugih hardvera i softvera, te imati povoljnu cenu, a pod imenom Oculus Go. Uređaj će biti spreman za isporuku početkom sledeće godine po ceni od 199 dolara.

Na događaju koji je održan 11. oktobra Zuckerberg je predstavio ovaj “sve u jednom” uređaj, koji je rezultat nastojanja stručnjaka iz Facebook-a i Oculus-a da milijardu korisnika smesti u okvire virtuelne realnosti. Budući da će Oculus Go moći da funkcioniše potpuno samostalno, za rad mu neće biti potrebni odvojeni računari ili mobilni uređaji.

Oculos Go je predstavljen i kao najjednostavniji način da se iskusi virtuelna stvarnost, a direktor Oculus-ovog odeljenja za virtuelnu realnost, Hugo Barra, opisao ga je kao “slatko iskustvo” koje se nalazi između virtuelnih doživljaja na računaru i onog na nekom od mobilnih uređaja. Dodao je da je uređaj super-lak, te da donosi značajna poboljšanja u udobnosti prilikom nošenja, te vizuelnom kvalitetu.

Pročitajte i:  Zuckerberg: Bićemo “samo jači” nakon promena privatnosti kompanije Apple

Kada je hardver u pitanju, Barra je objasnio da će uređaj imati brzi LCD displej sa rezolucijom od 2560×1440 piksela, te sočiva nove generacije sa smanjenim odsjajem. Tu je i integrisani audio – budući da su audio drajveri ugrađeni u slušalice, što omogućava da se brže izlazi i ulazi u virtuelnu realnost, te da se iskustvo lakše podeli sa drugom osobom.

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , ,