ERP 2024

Oculus Go – VR bez telefona ili računara

Mark Zuckerberg  je na događaju Oculus Connect najavio da će kompanija Oculus 2018. godine lansirati slušalice za virtuelnu realnost , koje će moći da funkcionišu nezavisno od drugih hardvera i softvera, te imati povoljnu cenu, a pod imenom Oculus Go. Uređaj će biti spreman za isporuku početkom sledeće godine po ceni od 199 dolara.

PCPress.rs Image

Na događaju koji je održan 11. oktobra Zuckerberg je predstavio ovaj “sve u jednom” uređaj, koji je rezultat nastojanja stručnjaka iz Facebook-a i Oculus-a da milijardu korisnika smesti u okvire virtuelne realnosti. Budući da će Oculus Go moći da funkcioniše potpuno samostalno, za rad mu neće biti potrebni odvojeni računari ili mobilni uređaji.

Oculos Go je predstavljen i kao najjednostavniji način da se iskusi virtuelna stvarnost, a direktor Oculus-ovog odeljenja za virtuelnu realnost, Hugo Barra, opisao ga je kao “slatko iskustvo” koje se nalazi između virtuelnih doživljaja na računaru i onog na nekom od mobilnih uređaja. Dodao je da je uređaj super-lak, te da donosi značajna poboljšanja u udobnosti prilikom nošenja, te vizuelnom kvalitetu.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Kada je hardver u pitanju, Barra je objasnio da će uređaj imati brzi LCD displej sa rezolucijom od 2560×1440 piksela, te sočiva nove generacije sa smanjenim odsjajem. Tu je i integrisani audio – budući da su audio drajveri ugrađeni u slušalice, što omogućava da se brže izlazi i ulazi u virtuelnu realnost, te da se iskustvo lakše podeli sa drugom osobom.

Izvor: Polygon

Facebook komentari: