Od mašte do implementacije – Uz skromno planiranje do agilnog uspeha

Agilni ljudi, pridružite se još jednom zanimljivom onlajn susretu gde će se istražiti transformativna moć skromnog planiranja (humble planning) u agilnom poslovanju. U današnjem svetu koji se brzo razvija, gde su neizvesnost, rizik i složenost deo svakodnevice, sposobnost da se efikasno planira, uz veštinu prilagodljivosti i fleksibilnosti je od najveće važnosti. Agile Humans 66. meetup posvećen je konceptu skromnog planiranja i njegovoj ključnoj ulozi u navigaciji dinamičnim terenom agilnog razvoja.

PCPress.rs Image

Kada smo suočeni sa nejasnoćom, naša prirodna sklonost je da se držimo onoga što znamo i da kreiramo planove na osnovu našeg trenutnog razumevanja. Međutim, ovi planovi često postaju opterećeni spekulacijama, vezanim za našu maštu, a ne utemeljenim u stvarnosti. Kao rezultat, oni mogu negativno uticati na saradnju, učenje i prilagodljivost. Ali šta ako postoji drugačiji pristup?

Skromno planiranje nudi osvežavajuću, drugačiju perspektivu, ističući prelazak načina razmišljanja sa previše samouverenih planova na planove koji su utemeljeni u svesti o sopstvenom kapacitetu. Umesto da teži iscrpnom planiranju unapred, skromno planiranje podstiče timove da prihvate iterativan i prilagodljiv pristup. Ovakav pristup priznaje neizbežnost promene i ohrabruje timove da se graciozno kreću kroz izazove i zadatke kao odgovor na nove uvide i okolnosti koje se razvijaju.

Kako da negujemo kulturu skromnog planiranja u našim timovima? Fokus ovog meetupa će biti na praktičnim strategijama za negovanje svesti i realističnosti u našim procesima planiranja sa ovim ključnim konceptima:

  • Razumevanje skromnog planiranja: Naučite zašto je početak sa skromnim planovima od suštinskog značaja za agilne timove.
  • Prilagođavanje promenama: Istražite strategije kako biste podstakli timove da prilagođavaju svoje planove dok otkrivaju i uče.
  • Frikcija i njen uticaj na planiranje
  • The Three Gaps Model of Bungay: Okvir za efikasno planiranje.
  • Liderstvo zasnovano na namerama: Podsticanje adaptivnog planiranja kroz jasnu nameru.
  • Ciljevi sprinta: Usklađivanje planova sa kratkoročnim ciljevima.
  • Kretanje kroz neizvesnost: strategije za prevazilaženje magle spekulacija i magle unapred.

Bez obzira na to da li ste iskusan agilni praktičar ili se tek upoznajete sa agilnim metodologijama rada, ovaj meetup nudi neprocenjive uvide za poboljšanje vaše sposobnosti planiranja. Ne propustite ovu priliku da se pridružite kolegama profesionalcima u istraživanju povezanosti između realističnog, skromnog planiranja i agilnosti na putu ka vašem uspehu, prisustvo je besplatno, pridružite se 6. juna u 18:30h online, na ovom linku.

O govorniku

Maarten Dalmijn je konsultant, govornik i renomirani trener u kompaniji Dalmijn Consulting. Sa bogatim iskustvom u agilnom poslovanju, Scrum metodologiji i upravljanju proizvodima i agilnim timovima, Maarten se etablirao kao vodeći autoritet u ovoj oblasti. Njegovi pronicljivi članci o najboljim praksama na tržištu dosegli su milione čitalaca širom sveta, služeći kao neprocenjivi resursi za one koji žele da optimizuju svoje poslovanje.

Kao traženi govornik, Maarten je govorio u mnogim kompanijama sa poznate liste Fortune 500, kao i u vladinim organizacijama i prestižnim međunarodnim industrijskim konferencijama.

Njegove dinamične prezentacije inspirišu publiku da prihvati inovacije i kontinuirano poboljšanje na ličnom i profesionalnom nivou. Maartenova ekspertiza se proteže dalje od teorije u praktičnu primenu, kako je sarađivao sa brojnim nagrađivanim kompanijama koje šire svoj uticaj na tržištu. Njegov praktični pristup i strateški uvidi pomogli su organizacijama svih veličina da se snalaze u složenosti modernog poslovnog okruženja, donoseći opipljive rezultate i održivi rast.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *