Top50 Glas publike

Održana konferencija za štampu CE&HA sajma

CE&HA sajam održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Više od 30.000 posetilaca iz Srbije i okolnih zemalja imaće priliku da, po uzoru na najveće svetske manifestacije istog tipa, poput CES-a u Las Vegasu, IFA-e u Berlinu i CeBit-a u Hanoveru, upozna tehnološke inovacije i sjajno se zabavi. CE&HA sajam je “skockan za posetioce” na oko 3000m2 izlagačkog i više od 500m2 prostora namenjenog zabavi.

konferencija za novinare

U najvećoj Hali 1 Beogradskog sajma više od 50 izlagača predstaviće na 3.500 m2 najsavremenije televizore velikih dijagonala ekrana, ravne i zakrivljene, 3D i 4K UHD TV formata. Biće tu i najnovijih mobilnih telefona, tableta i laptop računara. Pod okriljem CE&HA sajma predstaviće se i proizvođači kućnih aparata. Mađu najatraktivnijim računarima i uređajima kućne elektronike naći će se Lenovo Yoga 3 PRO laptop, Toshiba Click Mini “2-u-1” uređaj, Apple iPad mini 4, LG 4K OLED televizor, Tesla TV modeli serije 6, a tu će biti i brojni potpuno novi uređaji bele tehnike – Miele DGM 6800, rerna koja u jednom uređaju donosi odlike klasične rerne i mikrotalasne pećnice, LG Door-in-Door frižider, ali i HUROM sokovnici koji su kao stvoreni za one koji vode računa o zdravom načinu života. Na Sajmu će biti predstavljena i najnovija dostignuća u oblasti profesionalne video opreme među kojima će svakako prednjačiti kamera Canon Cinema EOS C300 Mark II, koja svoju premijeru ima upravo u Srbiji.

CE&HA sajam će Beogradu približiti i učiniti dostupnim neke svetske novitete, ali i tehnološka dostignuća poput 3D štampe. Posetioci štanda Voxellab posvećenom 3D štampanju imaće priliku da se uvere kako pred njihovim očima nastaju predmeti koji su do pre samo nekoliko trenutaka skenirani ili iskreirani na računaru i pretočeni u stvaran oblik, a po jedna srećna osoba će svakoga dana imati tu privilegiju da nakon detaljnog skeniranja dobije svoju mini verziju nastalu primenom ove tehnologije štampe.

Još jedna atrakcija ovogodišnjeg Sajma biće svakako po prvi put javno izlozeni dronovi komapnije Compland, namenjeni snimanju, fotografisanju i zabavi, ali i profesionalnoj upotrebi od kojih se neki modeli već mogu naći u različitim upotrebama od agrikulture, preko spasilačkih službi, do izviđanja i istraživanja u nauci i industriji.

Jedan od primarnih ciljeva CE&HA sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U Hali 1a na 600 m2, u prostoru namenjenom edukaciji, izlagači će promovisati nauku kroz interesantna predavanja i interaktivne radionice. Ovo će biti jedinstvena prilika da mladi ljudi kroz veliki broj besplatnih radionica dobiju neke stručne savete, znanje i odgovore na pitanja koja će im možda otvoriti vrata ka budućim zanimanjima. Posebno izdvajamo radionice Krojačeve škole, Male škole elektronike, Wacom škole crtanja stripa, Fabrike fotografa, Crossover –autorizovanog Apple trening centra.

Tom prilikom neće se zaobići ni isticanje značaja savremenih kanala komunikacije i poslovanja, te će posetioci imati priliku da saznaju trikove iz prve ruke o tome kako promovisati biznis na Facebooku, kako ga iskoristiti za povećanje prodaje i kako napraviti uspešnu Google kampanju od Ivana Bildija.

Sa druge strane, posetioci Sajma će u “CE&HA vremeplovu” moći da prođu kroz kratku ali izuzetno važnu istoriju uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život.

U saradnji sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, ali i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja.

CE&HA će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,