Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Amazon vraća besplatne  isporuke namirnica za narudžbine veće od 35 dolara u obliku novog programa mesečne pretplate. 9,99 USD mesečno za Prime članove uključuje neograničenu jednosatnu dostavu namirnica tamo gde je dostupna, kao i neograničeno preuzimanje namirnica u trajanju od 30 minuta, sa opcijom upola cene za članove sa niskim primanjima koji nisu članovi Prime koji se kvalifikuju. 

PCPress.rs Image

Amazon je pokrenuo probnu verziju pretplate u tri grada prošle godine, ali sada kaže da je dostupna u 3.500 gradova širom SAD. Isporuke uključuju namirnice iz Whole Foods i Amazon Fresh, ali i lokalne prodavnice i specijalne prodavce sa kojima je partner. Pretplatnici takođe dobijaju „prioritetni pristup“ za ponovljene nedeljne namirnice. 

Ova nova pretplata mogla bi biti blagodat za one koji učestvuju u saveznom programu dodatne pomoći u ishrani (SNAP), jer im često može biti teže, fizički, da nabave namirnice, bilo zbog vremenskih ili fizičkih ograničenja. Ipak, još uvek postoji mesečna naknada od 4,99 USD, a korisnici SNAP-a ne mogu to da plate svojom karticom za elektronski transfer beneficija (EBT). 

Pročitajte i:  Amazon-ova usluga skeniranja dlanova  

Amazon je u decembru objavio da testira pretplatu, koja je iznad standardnih 14,99 USD mesečno (ili 139 USD godišnje) Prime članstva. Kompanija se već neko vreme bavila svojim programom isporuke namirnica, otpočevši sa besplatnim isporukama za porudžbine veće od 35 dolara prvobitno. Podigao je prag besplatne isporuke na 150 dolara prošle godine, a zatim ga spustio na 100 dolara nekoliko meseci kasnije. Za sada, kompanija nudi pretplatu kao 30-dnevnu besplatnu probnu verziju svima koji je ranije nisu koristili. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *