Održana Research@Intel Europe konferencija

U Barseloni su juče i danas održana dva ključna Intel događaja koja se odnose na istraživanje i inovacije u Evropi- Research@Intel Europe i Intel European Research and Innovation Conference – ERIC 2012

PCPress.rs ImageDomaćin konferencije, Intel Labs Barcelona ove godine proslavlja desetogodišnjicu svog postojanja, a ovogodišnja tema bila je izgradnja pametnih, održivih i inkluzivnih društava kroz istraživanja i inovacije, što je, prema rečima organizatora, blisko povezano sa razvojnom strategijom Evropske Unije – Europe 2020.

U okviru uvodnog dela konferencije prisutnima se obratio Džastin Ratner, tehnički direktor kompanije Intel, koji je rekao da inovacije imaju duboke posledice na našu planetu, ali i da je to pojam koji se često pogrešno tumači.
Mnogi mešaju sa drugim pojmovima, a to je greška koja može dovesti do gubitka vremena i udaljiti od pravih napora, rekao je Ratner i istakao razliku između inovacija i ideja, kao i inovacija i pronalazaka.

Martin Karli, direktor Intel Labs Europe, koji je otvorio ovogodišnji Research@Intel Europe, rekao je da je vizija kompanije Intel da kreira i doprinese rasprostranjenosti kompjuterske tehnologije koja će povezati sve ljude na planeti i obogatiti njihove živote. Intel, prema njegovim rečima, ima potencijala da učini tako nešto jer ima jednu od najvećih Research&Development mreža u Evropi.

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

U okviru demo zone ovogodišnje Research@Intel Europe konferencije prikazani su projekti na kojima istraživački timovi rade, a koji će transformisati tehnologiju i promeniti naše živote u narednih deset godina.

Opširniji izveštaj čitajte u novembarskom broju časopisa PC Press.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,