Top50 2023

Održana Start konferencija

Proteklog vikenda u Beogradu, na Fakultetu organizacionih nauka, održana je prva Start konferencija.

PCPress.rs ImageCentralna tema konferencije je bilo upoznavanje učesnika sa Windowsom 8 i drugim trendovima u informatičkom društvu.

U okviru takmičarskog dela konferencije 8 timova od po 3 člana se tokom 24 sata nadmetalo u kreiranju Windows 8 aplikacije na temu rešavanja problema iz okruženja.

Timovi su tokom noći između subote i nedelje radili na svojoj aplikaciji uz mentorstvo stručnjaka iz Microsofta, a jednoglasna odluka žirija bila je da je prvo mesto zaslužio tim ERROR 2D KNEE koji čine Boris Perović, Vladimir Dimić i Vlado Pajić, sa pobedničkom aplikacijom Good Times, koja rešava dilemu gde izaći.

Drugo mesto pripalo je timu Tanja Vetrović Panković u sastavu Dušana Zdravkovića, Nenada Božidarevića i Nikole Stojiljkovića koji su se kroz svoju aplikaciju okrenuli problemu nezaposlenosti, dok su treće mesto osvojili Mladen Trišić, Nemanja Stančić i Petar Milovanović iz tima Mesečari sa aplikacijom Genus koja za predmet ima donaciju krvi.

Članovi pobedničkog tima dobili su Windows 8 tablete kompanije Lenovo, dok su drugoplasirani i trećeplasirani timovi dobili Windows 8 Full Pro, odnosno Windows 8 Pro licence.

Pročitajte i:  UA Day konferencija u Beogradu: višejezičan, digitalno inkluzivan internet za sve

Start Conference je organizovalo udruženje studenata informatike FONIS, pod pokroviteljstvom kompanije Lenovo, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kompanije Microsoft Srbija, Mobilne telefonije Srbije i Fakulteta organizacionih nauka.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,