OpenAI objavio alat koji pomaže u otkrivanju AI generisanog sadržaja

OpenAI je objavio alat koji će vam pomoći da utvrdite da li je tekst verovatnije napisao čovek ili veštačka inteligencija. Međutim, proizvođač ChatGPT-a upozorava da njegov ekvivalent Blade Runner-ovog Voight-Kampff testa takođe može pogrešiti.

open ai chat gpt

Google, Baidu i drugi rade na konkurentskim alatima

Startup se suočio sa pritiskom prosvetnih radnika nakon novembarskog izdanja svog ChatGPT alata, koji proizvodi sadržaj napisan veštačkom inteligencijom koji ponekad može da prođe za ljudsko pisanje. Model prirodnog jezika može kreirati eseje za nekoliko sekundi na osnovu jednostavnih tekstualnih uputstava, čak i na polaganju diplomskog poslovnog i pravnog ispita. Kao rezultat toga, njujorške javne škole zabranile su botu svoje WiFi mreže i školske uređaje.

Dolazak ChatGPT-a je u poslednje vreme bila tema o kojoj se priča, čak se proširila i na medije željne automatizacije članaka prilagođenih SEO-. Kompanija je navodno prošlog meseca obezbedila investiciju od 10 milijardi dolara od Microsoft-a, koji planira da je integriše u Bing i Office 365. OpenAI je navodno razgovarao o prodaji akcija po vrednosti od 29 milijardi dolara krajem prošle godine, što bi ga učinilo jednim od najvrednijih američkih startup-a .

Pročitajte i:  Kad vas ChatGPT gleda i sluša kroz telefon

Iako je ChatGPT trenutno najbolji javno dostupan model veštačke inteligencije na prirodnom jeziku, Google, Baidu i drugi rade na konkurentima. Google-ov LaMDA je dovoljno ubedljiv da je jedan bivši istraživač prošle godine odbacio posao u pretraživaču tvrdeći da je chatbot razuman. Google je objavio samo izuzetno sužene verzije svog chat bota u beta verziji, verovatno iz etičkih razloga.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: