BIZIT plus

OpenAI objavio verziju ChatGPT-a za korporacije

OpenAI objavljuje verziju svog užurbanog ChatGPT alata za kompanije. ChatGPT Enterprise obećava da će obezbediti sigurnost i privatnost na nivou korporacija u kombinaciji sa najmoćnijom verzijom ChatGPT-a do sada.

PCPress.rs Image

OpenAI novom verzijom garantuje veću bezbednost podataka

Neki od ranih klijenata ChatGPT Enterprise-a su fintech startup Block, kozmetički gigant Estee Lauder Companies i firma za profesionalne usluge PvC. Dugo očekivano saopštenje OpenAI dolazi pošto kompanija kaže da su zaposleni iz preko 80% kompanija sa liste Fortune 500 već počeli da koriste ChatGPT otkako je javno lansiran krajem prošle godine.

Pre pokretanja ChatGPT Enterprise-a, brojne istaknute kompanije, uključujući JPMorgan Chase, uvele su privremena ograničenja za korišćenje ChatGPT-a na radnom mestu. ChatGPT Enterprise se, međutim, bavi jednim od ključnih pitanja koja su dovela do zatvaranja radnog mesta: zabrinutošću za privatnost i bezbednost. Ranije su neki poslovni lideri izražavali zabrinutost zbog toga što su zaposleni ubacili vlasničke informacije u ChatGPT i da bi te osetljive informacije potencijalno mogle da se pojave kao rezultat alata negde drugde.

Pročitajte i:  Roboti mogu da uče kao ljudi zahvaljujući OpenAI spinoff-u

OpenAI nije javno otkrio cene za ChatGPT Enterprise, već je zamolio potencijalne poslovne klijente da kontaktiraju njegov prodajni tim. U julu, Microsoft je predstavio specifičnu poslovnu verziju svog alata Bing sa veštačkom inteligencijom, nazvanog Bing Chat Enterprise, i obećao većinu istih bezbednosnih garancija koje ChatGPT Enterprise sada reklamira.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,