Opera za Android dodaje Crypto Wallet funkciju

Opera planira da postane efikasnija kada su novi sistemi plaćanja u pitanju, a sa novom opcijom za Crypto Wallet u okviru pretraživača, što je funkcija koja Android korisnicima omogućava transfere kriptovaluta između novčanika koji su bazirani na ovom pretraživaču. Pored toga, korisnici će iz ovog kripto-novčanika moći da plaćaju i sve one usluge koje prihvataju kriptovalute.

Tako je ovo još jedan dokaz da kriptovalute sve više ulaze u mejnstrim, te i Opera stupa u kripto-svet, pa, iako ne lansira sopstvenu kriptovalutu, ovim novčanikom korisnicima omogućava da lakše upravljaju svojim digitalnim valutama. Novčanik će prvobitno biti dostupan samo Android korisnicima, te će funkcionisati kao i bilo koji drugi Crypto Wallet. To znači da će korisnici moći da prebacuju valute iz novčanika u novčanik, te obavljaju online kupovine i plaćanje usluga, a u slučajevima kada su kriptovalute podržane.

Crypto Wallet koristi ugrađeni sistem za lozinke i verifikaciju na pametnim telefonima, što pruža dodatnu sigurnost kada je čuvanje kriptovaluta u pitanju, a čini se da trenutno nema drugog sistema za dvostepenu verifikaciju.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: TechSpot

Facebook komentari: