Računari i Galaksija

Oracle ThinkQuest – prvo mesto za tim iz Srbije

Tim studenata iz Srbije osvojio je prvo mesto na Oracle ThinkQuest takmičenju.

PCPress.rs ImageNaši studenti su sa projektom Luna, kreiranim sa ciljem da pomogne autističnoj deci u učenju, postali prvi srpski tim koji je osvojio ovu nagradu.

Studenti Univerziteta Metropolitan Miloš Ljubinković , Aleksandar Slijepčević, Petar Milovanović, Nemanja Stančić u saradnji sa Jelenom Petrić studentkinjom Defektološkog fakulteta i mentorom Matejom Opačićem, kreirali su platformu pomoću koje će roditelji kod kuće kao i profesori u obrazovnim ustanovama biti u mogućnosti da sami kreiraju igricu koja će pomoći de se deca sa autizmom zainteresuju za pojmove koji ih okružuju.

Platforma omogućava da se kreiraju igrice za prepoznavanje slika, zvuka, gde avatar reaguje i koji se za svaki tačan odgovor nasmeši ili pak za netačan – rastuži.

PCPress.rs Image

Globalno takmičenje ThinkQuest koje tradicionalno organizuje Oracle, podstiče studente iz celog sveta, da koristeći tehnologiju, komunikaciju i kreativnost rešavaju probleme iz određenih oblasti.

Ove godine ThinkQuest je okupio 51,000 učesnika iz preko 59 zemalja koji su na globalnom nivou prezentovali rešenja koristeći različite tehnologije kao što su, interaktivne aplikacije, online igre, sajtovi, online blogovi, animacije i video zapisi.

Pročitajte i:  Oracle integriše AI u zdravstvo

Srpski tim bio u poseti prostorijama kompanije Oracle u San Francisku, gde im je i dodeljena nagrada za prvo mesto ThinkQuest takmičenja.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,