Top50 2023

Otkazana nova Deus Ex igra

Embracer Group, švedska holding kompanija koja prolazi kroz restrukturiranje, navodno je otkazala igru Deus Ex. Ni Embracer, ni Eidos nisu se posebno pozabavili prijavljenim otkazivanjem, ali su potvrdili da otpuštaju 97 zaposlenih u Deus Ex projektu.

PCPress.rs Image

Fokus na originalnoj franšizi

Eidos će se navodno umesto toga fokusirati na „originalnu franšizu“. Deus Ex je trebalo da počne sa proizvodnjom kasnije ove godine. Najnovija glavna serija franšize bila je Deus Ex: Mankind Divided iz 2016.

Nakon agresivnog rasta kroz akvizicije tokom pandemije, Embracer Group je prošle godine ušla u turbulentan period. Kompanija je objavila plan restrukturiranja u junu 2023. nakon što se neimenovani partner povukao iz planiranog posla koji bi doneo 2 milijarde dolara tokom šest godina.

U avgustu je Embracer najavio zatvaranje Volition, studija iza serije Saints Row. Matična kompanija je u septembru otpustila oko 900 zaposlenih i još 50 radnika u kompaniji Chorus developer Fishlabs. Ranije ovog meseca, Embracer je zatvorio Lost Boys Interactive. Pored navodnog otkazivanja Deus Ex-a, Eidos je potvrdio da je otpustio 97 zaposlenih iz razvojnih timova, administracije i službi za podršku.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *